Kies op maat

Inloggen Menu

Crisisbeheersing Deel 1

Vind je het uitdagend om na te denken hoe je je moet voorbereiden op een crisis die nog niet eens is bedacht? Zie je mogelijkheden hoe de overheid burgers kan betrekken bij het beheersen en voorkomen van crises? Spreekt evenementenveiligheid je aan of ben je geïnteresseerd in het thema klimaatverandering en crisisbeheersing? Wil jij je verdiepen in een van deze vele interessante thema’s die binnen de minor aan bod komen?   

Inhoud van de minor

Tijdens deze minor gaan we in op verschillende thema’s die spelen binnen, dan wel invloed hebben op crisisbeheersing. Voorbeelden hiervan zijn evenementenveiligheid, klimaatverandering, cyber en diverse maatschappelijke ontwikkelingen. Burgerparticipatie is hier een voorbeeld van. Binnen een thema zoek je naar een mogelijke oplossing of interventie voor een probleem of als antwoord op een (praktijk)vraag. We werken volgens de Design Thinking methode, waarbij ontwerpen, testen en evalueren steeds centraal staat. Ons (internationale) werkveld denkt mee over thema’s en levert ook praktijkvraagstukken aan waar je mee aan de slag kunt. Een voorbeeld hiervan is een opdracht voor een middelbare school op Aruba, die je ter plekke uit kunt voeren! Een unieke kans op een internationale ervaring! Doe je mee? 

Leerdoelen

Opzet van de minor

In de minor werken we nauw samen met het werkveld, zodat studenten (in sommige gevallen) aan de slag kunnen met opdrachten uit de praktijk. Bezig zijn met actuele vraagstukken is een uitgangspunt. Gastdocenten vanuit het werkveld verzorgen boeiende colleges. De minor bevat geen tentamen, kennis wordt toegepast in de producten die studenten voor de opleiding en/of het werkveld maken

Ingangseisen

Doelgroep en bijzonderheden

De minor is geschikt voor studenten van diverse opleidingen. Denk hierbij aan IVK, Bestuurskunde, Communicatie, Verpleegkunde. Maar ook studenten die een managementopleiding volgen en geïnteresseerd zijn in crisismanagement. Vanuit de NHL Stenden zijn er geen ingangseisen verbonden.   

De minor wordt zowel als 30 EC variant aangeboden als in 2 blokken van 15 EC. In iedere periode ga je met een praktijkopdracht aan de slag. Als je de variant van 30 EC volgt, dan wordt er in beide periodes aan twee verschillende praktijkopdrachten gewerkt.  

Voor deeltijdstudenten: de minor wordt niet op vrijdagen geroosterd. 

Toetsing

De minor wordt afgesloten met een portfolio inclusief reflectie en beroepsproduct(en) dat de vereiste leeruitkomsten aantoont.