Kies op maat

Inloggen Menu

Waterproof – Engineering safe sustainable water

In deze minor leer je problemen oplossen in de watertechnologie, zoals bijvoorbeeld microverontreinigingen in drinkwater, verzilting van de bodem en hergebruik van afvalwater in diverse toepassingen . De projecten komen van opdrachtgevers uit het bedrijfsleven. In de projecten ontwerp en bouw je een pilot als oplossing voor je project. Je werk hier samen met diverse opleidingen. Je eigen kennis vul je aan door workshops te kiezen die verdiepend zijn.
Na het volgen van deze minor ben je de perfecte kandidaat voor vacatures in de watersector.

Inhoud van de minor

Je start de minor met een klein project van een paar weken. In dit project zoek je een bestaande oplossing voor een probleem uit de watersector. Je zult merken waar je talenten liggen en waar je nog kennis op zal moeten doen. Ben je bijvoorbeeld werktuigbouwer dan kun je wel een workshop microbiologie gebruiken. Of ben je milieukundige, dan is een workshop 3D tekenen wel handig. Het updaten van je skill-set is de tweede fase van deze minor.
In de tweede fase ga je met opdrachtgevers uit de watersector in gesprek over het project. In het project zul je samenwerken met studenten van verschillende studies. De laatste fase van de minor is volledig gefocust op het ontwerpen en bouwen van een opstelling voor je project.

Leerdoelen

Opzet van de minor

De minor draait 1 semester. Heeft een SBU van 840 uren/ 30 ECTS.
Na het volgen van de minor heb je theoretische kennis opgedaan van watertechnologie. In een project heb je leren samenwerken met andere studenten (uit het technische domein) om een probleem uit te watersector op te lossen.

Ingangseisen

Om de minor te volgen heb je natuurlijk interesse in watertechnologie nodig, maar ook technische interesse. Je hoeft niet per sé een technische studie te volgen om aan de minor mee te doen.

Rooster

3 dagen op locatie, 2 dagen flexibel

Toetsing

De minor wordt afgerond met een assesssment (summatief). Tijdens de minor zijn er meerdere (formatieve) meetmomenten waarbij er feedback komt op: opgedane kennis, projectwerk, omgang met de opdrachtgever etc.