Kies op maat

Inloggen Menu

Adviseur Arbeidsmarkt

Als HRM- er zijn externe ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van Friesland, Nederland, Europa en de rest van de wereld van belang. Ze bepalen het speelveld m.b.t. de vraag hoe een organisatie om gaat met vraag en aanbod van menselijk kapitaal. Als HRM-er ben je betrokken bij de ontwikkeling van mensen en organisaties. Je bent sparringpartner voor het management, maar gaat ook zelfstandig op onderzoek uit om trends en ontwikkelingen te zien en te duiden.

Leerdoelen

Opzet van de minor

In de rol als HR-adviseur coördineer je het proces van relevante HR-thema’s van arbeid (micro, meso en macroniveau) van de juiste persoon op de juiste plek in de organisatie. Daarbij maak je gebruik van adviesvaardigheden om te komen tot een gezamenlijk resultaat voor alle betrokken. 

In deze leeruitkomst toon je aan (middels een portfolio van bv-personeelsplanning, Arbo-analyses, Wervingscampagnes, socialisatieprogramma voor nieuwe medewerkers, Analyses van mogelijke loonkostensubsidies voor doelgroepen) dat je de basisprincipes van werving & selectie kan toepassen en in praktijk brengen. Vervolgens toon je aan dat je relaties kan leggen met (meso) organisatieniveau en macro (maatschappelijk niveau als het gaat om werving & selectie. 

In de rol als HRM adviseur maak je een arbeidsmarktanalyse voor de organisatie waarbij je het management adviseert over de gewenste instroom, budgetten en actuele wetgeving voor de verschillende doelgroepen en functies binnen de organisatie. 

Ingangseisen

Doelgroep en bijzonderheden

Deze minor is bedoeld voor studenten die in deeltijd studeren en ruimte in hun curriculum hebben om voor 30 studiepunten een vrije keuzemodule/minor te volgen.   

Verder is het raadzaam om al een substantieel deel van de studie te hebben gevolgd (ongeveer 90 studiepunten behaald) zodat studenten een goede basis hebt om deel te nemen aan deze minor

Rooster

De lessen vinden plaats op maandagavond tussen 16.00 uur en 22.00 uur.

Toetsing

Toetsing

Deel Arbeidsmarkt 

  • Portfolio  

  • Assessment 

Deel Adviseur Arbeidsmarkt 

  • Portfolio  

  • Assessment 

Aanvullende informatie

Deze minor wordt aangeboden door de opleiding Human Resource Management B Deeltijd