Kies op maat

Inloggen Menu

Ondernemen, Scale up

Als dé ondernemersopleiding binnen NHL Stenden weten we dat er steeds meer van ondernemers gevraagd wordt. We nemen je graag mee in deze snel veranderende wereld van het ondernemerschap. 

In deze module staat de groei van je bestaande bedrijf centraal. 

Je kijkt mee bij ondernemers en ervaart hoe zij ondernemersvraagstukken hebben benaderd. 

Inhoud van de minor

Je bent al een tijd bezig met je bedrijf of je neemt op kort termijn een bestaand bedrijf over, dat zijn de vereisten om deel te kunnen nemen aan deze minor. 

Naast je eigen ondernemersplannen werken we ook aan cases en vraagstukken die ondernemers tegenkomen. Hierin focussen we ons op verschillende vakgebieden, zoals juridische zaken, belastingen, communicatie en marketing en de financiële administratie.

We willen je in deze minor graag inspireren met verschillende ondernemers en experts die hun verhaal met jou willen delen. Daarom hebben we verschillende gastsprekers en gaan we op bedrijfsbezoeken. De docenten zijn allemaal zelf ondernemer of in het verleden ondernemer geweest.

Deze minor wordt aangeboden door de opleiding Ondernemerschap & Retail Management (ORM).

Leerdoelen

In totaal zijn er 30 EC te behalen tijdens dit moduul. De leerdoelen zijn gericht op de verschillende vakgebieden die komen kijken bij het ondernemerschap. Voorwaarde om deel te nemen is dat je al een bedrijf hebt of binnenkort een (familie-) bedrijf gaat overnemen Het laten groeien naar de volgende fase staat centraal je kunt Scale Up goed combineren in de vorm van ondernemen en studeren, de studerende ondernemer.

Ingangseisen

Propedeuse is voorwaardelijk. Verder zijn alle studenten welkom die een bedrijf hebben gestart en hierin verder willen groeien.  

De minor wordt gegeven in het Nederlands. 

Toetsing

De toetsing bestaat uit verschillende onderdelen (assessments, pitch, business groei-plannen en adviesrapporten).

Aanvullende informatie

De minor wordt gegeven in het Nederlands.