Kies op maat

Inloggen Menu

Create a Business

Ontdek jouw ondernemerspotentieel met Create a Business!

Create a business van Impact Makers van Ondernemend Amsterdam is een 30 EC programma waarin de ontwikkeling van jouw ondernemerschapskwaliteiten centraal staat. JIJ staat aan het stuur om deze ontwikkeling van jezelf vorm te geven. Jij gaat dat doen door in teamverband een concept te ontwikkelen volgens de principes van design thinking en lean start-up.

Tijdens deze minor leer je de basis om zelf een bedrijf te kunnen starten. We dromen in daden, jullie gaan het vooral doen! In deze minor ben jij aan zet, je groeit pas als je toepast!. Jij bedenkt een (duurzaam) innovatief product/dienst welke je daadwerkelijk gaat ontwikkelen, produceren en op de markt gaat brengen. Dit doe je in een multidisciplinair team van medestudenten, waarin iedereen een eigen rol op zicht neemt. Samen leren jullie om aan het roer te staan van een innovatieve startup. Wij  ondersteunen, faciliteren en coachen daarbij. Wij zijn een team van ervaren business coaches. Praktijkmensen die met hun ondernemende achtergrond en kennis en ervaring uit het werkveld jullie echt verder brengen.

Je krijgt kennis mee en past onder andere toe uit kennisgebieden als strategische marketing & sales, innovatie, product- & conceptontwikkeling en finance. Essentiele kennisgebieden voor elke carrière. Het is een waardevolle ervaring voor iedereen die zich wil ontwikkelen op het gebied van  projectmanagement en creatief- en probleemoplossend vermogen. Het programma draait niet alleen om het op de markt brengen van je eigen concept maar ook om het begrijpen van de dynamiek in het bedrijfsleven. Je ontwikkelt een ondernemersmindset, bent creatief, toont leiderschap, leert omgaan met uitdagingen en bouwt aan doorzettingsvermogen en ontwikkelt creatief- en kritisch denkvermogen.

Wij van Impact Makers Ondernemend Amsterdam bij Hogeschool Inholland Amsterdam (faculteit Business Finance Law) heeft de ambitie om voor het Hoger Onderwijs in Amsterdam HET expertisecentrum op het gebied van innovatie en ondernemerschap te zijn.  Ons netwerk in het Amsterdamse bedrijfsleven beidt kansen maar brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. ‘Raising the floor as well as the ceiling’. Wij zijn, samen met jullie, daarmee dé aanjager voor ondernemen en innovatie binnen het hoger onderwijs en het mkb in de regio Amsterdam. Dit alles in een nieuw gebouw aan het IJ in Amsterdam. Waarin we nauw samenwerken met Food & Technology, Leisure & Events en Health.

Deze minor is dus meer dan een studietraject; het is een leerervaring die je praktische kennis en een brede mindset biedt, dit is nuttig in elke professionele richting waar je later in gaat werken. Met ons netwerk inspireren we jullie ook iedere week met relevante gastsprekers. Ervaar ondernemerschap, zonder verplichtingen van een eigen bedrijf. Ben je geïnteresseerd in meervoudige waarde creatie, marketing, sales, leiderschap, creativiteit & innovatie? Dus, wil jij investeren in de toekomst? Niet achterover leunen maar zelfregie pakken en vooral gaan doen? Meld je dan aan voor de minor Create a Business.

Normaliter wordt de maandag en dinsdag gebruikt voor workshops en trainingen. Daarnaast reguliere momenten waarop we in Living Labs werken aan jullie concepten en ons laten inspireren door gastsprekers.  De woensdag wordt er in het Living Lab gewerkt.

Leerdoelen

Vanuit een visie ontwikkel je bedrijfsplan en -strategie, inclusief positionering, marketingstrategie, conceptontwikkeling en financiering voor je eigen op te zetten bedrijf/concept. Dit leerdoel vertaalt zich onder andere in de volgende topics

  • Je voert een analyse uit van de markt, klanten, concurrentie en technologie, valideert marktvalidatie uit en past het product aan vanuit de opgehaalde feedback.
  • Je stelt een duurzaam businessmodel op voor jouw eigen bedrijf dat niet alleen economisch levensvatbaars is, maar ook bijdraagt aan een betere samenleving.
  • Je stelt een marketingstrategie op aan de hand van een marketingplan dat aansluit bij de doelgroep, waarbij je rekening houdt met branding, promotie en communicatiestrategieën.
  • Je stelt een onderbouwd financieel plan op, waaronder een begroting, financieringsopties inclusief investeringen en financiële prognoses.

Ingangseisen

Aangeraden wordt een ondernemende, creatieve en assertieve houding. Basiskennis van marketing, strategisch management en bedrijfseconomie is een pre.

Literatuur

Nader te bepalen.

Rooster

Maandag en/of Dinsdag en workshops en training. Woensdag werken in de Living Labs aan jouw eigen business case en inspireren we jullie met relevante gastsprekers.

Locatie:
Inholland Amsterdam (nieuwe locatie SLuisbuurt kwartier aan het IJ in Noord)

Toetsing

Uitwerking business case in gedetailleerd businessplan (portfolio), mondeling assessment over skills ontwikkeling, pitch en presenteren aan business angels.

Aanvullende informatie

Je zit aan het stuur. Neemt zelfregie en ben verantwoordelijk voor jouw ontwikkeling.