Kies op maat

Inloggen Menu

Event Experience (NL) - 2024-2025

Ontketen je passie voor events in de minor Event Experience! Duik in een wereld waar ervaring voorop staat. Creëer blijvende herinneringen en organiseer een echt evenement van A tot Z. Werk samen met echte opdrachtgevers in een multidisciplinair team en ontwikkel vaardigheden die verder gaan dan het klaslokaal. Laat je creativiteit de vrije loop en zet de eerste stappen als event professional!

Heb je affiniteit of ervaring met evenementen? In de module Event Experience bouw je (door middel van Imagineering) aan een boeiende en meeslepende ervaringen voor je gast. Je combineert creatieve verbeelding met technische know-how om unieke belevingen te ontwerpen om een emotionele band met het publiek creëren.

Als Event Agency van 4-5 studenten werk je voor een externe opdrachtgever. In het verleden werkten studenten onder andere voor Around010Events, Awakenings Festival, Amsterdam Open Air, Nederlands Studentenkampioenschap en Filmhuis Den Haag. In de eerste helft van de module creëer je een passend concept voor opdrachtgever en doelgroep. In de tweede helft van de module breng je dit concept daadwerkelijk tot uitvoering voor de opdrachtgever. In individuele opdrachten werk je aan persoonlijke theoretische en praktische kennis over de evenementenindustrie. Deze module is niet alleen een kans om te leren en je vaardigheden te oefenen, maar ook om een tastbaar resultaat van je harde werk te zien. 

Binnen deze module, geleid door design thinking, ga je als student een echte ervaring opdoen door een evenement te organiseren voor een echte opdrachtgever. In een multidisciplinair team krijg jij een rol die aansluit bij een event agency. De minor bestaat uit twee delen: de teamtrack en de insight portfolio track. 
 
In de teamtrack doorloop je drie fasen: eerst de pre-productiefase (design), waarbij je de opdrachtgever ontmoet, een debriefing maakt, onderzoek doet, een concept ontwikkelt en dit test alvorens het aan de opdrachtgever te pitchen. Daarna volgt de productiefase en de post-productiefase, waarin je het bedachte concept daadwerkelijk uitvoert, het evenement van A tot Z organiseert en advies aan de opdrachtgever geeft voor mogelijke verbeteringen.

In de insight portfolio track werk je aan persoonlijke doelen, vergaar je kennis over de eventindustrie via een expertinterview en eventanalyse, om uiteindelijk een portfolio te creëren in een creatieve vorm (website, magazine, podcast, etc.) dat je kunt gebruiken in je verdere loopbaan.

Leerdoelen

Creatie, productie, onderzoek, marketing, management

Ingangseisen

Event Experience is in principe niet geschikt voor studenten die niet bekend zijn met de basismethoden van eventmanagement en design thinking! Dit betekent: als je nog helemaal geen kennis of ervaring hebt met evenementen en ontwerpgerichte productie, verwachten we dat je dit in ieder geval inhaalt voordat het project begint (d.w.z. het lezen van evenementenliteratuur, podcasts, tutorials etc).

Toetsing

  • Project 1 gaat het met name om de ontwerpgerichte aanpak: van de opdrachtanalyse en research tot conceptontwikkeling en de pitch van het concept
  • Project 2 gaat met name om de organisatie van het event, het vermarkten van de belevenis en de nazorg: van marketing tot uitvoering en evaluatie & aftersales
  • In het individuele portfolio heb je de mogelijkheid bepaalde eventgerelateerde kennis te verdiepen en aan opleidingsspecifieke leerdoelen te werken

Aanvullende informatie

Er zijn mogelijk extra kosten (fieldtrip, reiskosten voor een meeting met een klant, locatiebezoek, etc).

Event Experience wordt in semester 1 ook in het Engels aangeboden in Rotterdam.

Het kan gebeuren dat er te weinig aanmeldingen zijn voor een module, waardoor deze geannuleerd moet worden.