Kies op maat

Inloggen Menu

Ondernemen: Create your Start-up - 2024-2025 (Haarlem)

Problemen? Die los je op. Linksom of rechtsom, je verzint wel wat. Voor iemand werken? Nee, bedankt, liever niet. Hard werken doe je vooral voor jezelf. Torenhoge ambities? Nou en of! Daar komt je ontembare drang vandaan je te bewijzen. Jij bent iemand die er echt voor wil gaan. 

Beschrijven we jou? Dan ben jij gemaakt voor de module Ondernemen: Create you Start-up.

Misschien loop je altijd al over van de ideeën om de wereld te veranderen, maar weet je nog niet hoe je ze uit kunt voeren. Of wellicht heb je al handeltjes zolang je je kunt herinneren, maar heb je er nooit een echt bedrijf van gemaakt. Wat de ondernemer in jou ook wil weten, in de module Ondernemen leer je alle kneepjes van het vak.

Met studenten van verschillende opleidingen ga je de uitdaging aan: jullie zetten een eigen bedrijf op. Je slaat hiervoor de handen ineen met een aantal ambitieuze medestudenten. In teamverband treden jullie voor een halfjaar buiten je comfortzone. Because that’s where the magic happens!

Onder begeleiding van ondernemende docenten dompel je je onder in de ondernemerswereld. Van het schrijven van een businessplan tot het maken van een minimal viable product (of dienst). Van gedegen marktonderzoek tot een meerjarenbegroting: alle facetten van ondernemerschap passeren de revue. 

Het leggen van de (theoretische) basis is essentieel, je positioneren in het werkveld is minstens zo belangrijk. Daarom ga je er in deze module veelvuldig op uit om de markt te veroveren. In ijzersterke pitch battles verkoop je jezelf en je bedrijf.

Deze module gaat verder dan het schrijven van je ondernemersplan en pitchen. Je gaat ook daadwerkelijk je dienst of product produceren en verkopen. Dat betekent dat je je marketing en sales skills zeker in de praktijk gaat brengen.

Leerdoelen

  • De student kan creatieve en innovatieve concepten bedenken en uitwerken.
  • De student kan ontwerpgericht onderzoek doen om producten of diensten te ontwikkelen en testen.
  • De student kan op een objectieve wijze marktonderzoek doen en dienst/product in de markt zetten .
  • De student kan een financieel plan maken voor een start-up.
  • De student kan marketing en sales activiteiten bedenken en uitvoeren, passend bij de doelgroep.

Ingangseisen

Je moet een basiskennis van financieel management hebben.

Rooster

Je wordt ongeveer drie dagen per week op locatie verwacht.

Toetsing

Portfolio

Aanvullende informatie

Deze minor wordt in semester 1 ook in Den Haag aangeboden (NL) en in semester 2 in Haarlem (ENG).

Het kan gebeuren dat er te weinig aanmeldingen zijn voor een module, waardoor deze geannuleerd moet worden.