Kies op maat

Inloggen Menu

Cultural Travel Experiences - 2024-2025

Duik in de creatieve wereld van cultuur en ga aan de slag met het ontwerpen van culturele belevenissen in binnen- en buitenland. De track Cultural Travel Experiences bied je deze mogelijkheid. Voor diverse opdrachtgevers werk je aan culturele concepten, die oplossingen bieden voor complexe cultuurvraagstukken in de wereld van leisure. Daarnaast ontwerp je zelf een reisprogramma op een Europese culturele bestemming. In beide gevallen sta je zelf aan het roer om de ontworpen concepten succesvol uit te voeren en aan de man te brengen.

Geen wereld zo uniek en divers als de culturele wereld: van alternatieve muziek tot zonnebloemen van van Gogh. De culturele sector beslaat een breed scala waar bijvoorbeeld festivals, podiumkunsten, media, muziek, theater, mode en beeldende kunst onder vallen. Cultuur geeft kleur aan het leven en verbindt mensen. Cultuur inspireert en draagt bij aan maatschappelijke veranderingen.  

De track Cultural Travel Experiences dompelt je onder in diverse werelden en biedt jou de unieke kans om je horizon te verbreden. Naast de culturele disciplines, ligt de focus ook op UNESCO werelderfgoed en levend erfgoed in binnen- en buitenland. Over de grenzen zijn culturele uitingen zichtbaar in de fysieke cultuur, lokale gebruiken en tradities.   

Je wordt uitgedaagd om onvergetelijke culturele belevenissen te ontwerpen, te regisseren, te vermarkten en uit te voeren. Dit kan een evenement, cultureel concept, arrangement of reisprogramma zijn. Samen met de partners en je medestudenten, zoek jij naar de beste oplossing voor actuele en urgente vraagstukken. 

Leerdoelen

Je kunt culturele belevenissen:

  • Concepten ontwerpen
  • Regisseren
  • Vermarkten
  • Uitvoeren

Literatuur

Literatuur online beschikbaar  

Rooster

2 of 3 dagen fysiek op locatie. Overige dagen zelfstudie.

12 uur per week

Toetsing

Opdrachten, portfolio, presentatie

Aanvullende informatie

De module wordt in semester 1 ook aangeboden in Rotterdam (NL)

Het kan gebeuren dat er te weinig aanmeldingen zijn voor een module, waardoor deze geannuleerd moet worden.