Kies op maat

Inloggen Menu

Betekenisvol Ondernemen en Onderzoeken

#duurzaamheid #nieuweeconomie #businessmodellen #Breda

Dit ga je doen.

BETEKENISVOL ONDERNEMEN EN ONDERZOEKEN

De sociale ondernemer onderneemt vanuit een maatschappelijk ideaal.
Een sociale onderneming levert net als elke andere onderneming een product of dienst en heeft een verdienmodel. Het doel van een sociale onderneming is maatschappelijke meerwaarde creëren.

SYSTEM CHANGE
Sommige sociaal ondernemers zijn gedreven om met producten of diensten een ‘system change’ te laten zien. Een goed voorbeeld hiervan is Dopper. Deze organisatie verkoopt duurzame designflessen voor drinkwater. Het merk probeert mensen te inspireren door zelf een verandering in gang te zetten. Als het aan Dopper ligt, leven we straks in een wereld waar iedereen zich bewust is van de impact op het milieu van single-use plastic afval. De missie van Dopper is het vergroten van toegang voor veilig drinkwater voor mensen over de hele wereld.

BEN JIJ OOK EEN ‘CHANGEMAKER’?
Schrijf je dan in voor de minor Betekenisvol ondernemen en onderzoeken. Je zet onderzoek in als middel om te werken aan actuele vraagstukken van sociale ondernemers. Jouw frisse ideeën zijn erg bruikbaar voor de ondernemers. Opdrachten worden aangeleverd vanuit de minor, maar je mag natuurlijk ook een eigen vraagstuk aandragen dat aanhaakt bij projecten van het Expertisecentrum Sustainable Business van Avans (zie de website). Actuele thema’s zijn onder andere sociaal ondernemen, deeleconomie, zelfsturende teams en integrated reporting. De begeleiding zal bestaan uit lectoren en kenniskringleden.

Leerdoelen

WAT JE GAAT LEREN
 
• Kennis mbt betekenisvol ondernemen; masterclasses worden verzorgd door Avans lectoren.
• Specifieke onderzoek vaardigheden en nieuwe onderzoeksmethoden en – technieken, die aansluiten op je eigen leer- en ontwikkeldoelen.
• Multidisciplinair samenwerken, onderzoeksresultaten vertalen naar toepassingen en ethisch bewustzijn van de impact van onderzoek en omgeving.
• Je persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen, bijvoorbeeld het vermogen om je aan te passen en zaken te benaderen met een open mind.
• Hogere denkvaardigheden, zoals analytisch en conceptueel denken, het vermogen om bestaande kennis te integreren in onderzoek en kritisch reflecteren.

Aanvullende informatie

Let op:

Stuur je leerovereenkomst per post of per e-mail naar Avans Hogeschool (e-mailadres minoren.aafm@avans.nl). Je ontvangt na ontvangst en bevestiging de benodigde informatie voor je inschrijving in studielink. 

Voertaal: Nederlands

Voor meer informatie over de Minor Betekenisvol Ondernemen en Onderzoeken of het maken van een afspraak, neemt u contact op met Jun Swagemakers via jjm.swagemakers@avans.nl. 

Ingangseisen

Je zit in het derde of vierde jaar van je opleiding. Duurzaam ondernemen spreekt je aan.
Je houdt van een intellectuele uitdaging. Al onderzoekend wil je leren.
Samen met anderen. Maar met een hoge mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces. Als je jezelf herkent in deze profielschets is onderzoek in betekenisvol ondernemen de minor voor jou.

JE AMBITIES ZIJN:
• Kennis opdoen over actuele thema`s rond duurzaam
ondernemen.
• Je verbreden en verdiepen in het doen van praktijkgericht onderzoek.
• Hands-on ervaring opdoen met multidisciplinair samenwerken.
• Je goed voorbereiden op het afstuderen of het doorstuderen aan de universiteit.

WIL JIJ JE TALENT INZETTEN OM MAATSCHAPPELIJKE VRAAGSTUKKEN OP TE LOSSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE MINOR BETEKENISVOL ONDERNEMEN EN ONDERZOEKEN.

Toetsing

IN DEZE MINOR WERK JE MEE AAN:
• Het oplossen van actuele praktijkvragen over duurzaam ondernemen.
• Lopende onderzoeksprojecten van het Expertisecentrum Sustainable Business of van opleidingen binnen het economisch domein.
• Onderzoeksprojecten in verschillende fases van het onderzoeksproces.
• Projecten die aansluiten bij jouw voorkennis en bij wat jij wilt leren.

JE GAAT CONCREET:
• Deelnemen in minstens 1 lopend onderzoeksproject.
• Al doende kennis en inzichten opdoen.
• Verdiepen in onderzoeksvaardigheden.
• Versterken onderzoekende houding.
• Werken aan je eigen leer- en ontwikkeldoelen.

Literatuur

Wordt bij de start van de minor bekend gemaakt

Rooster

Weekrooster:

Maandag: masterclasses en workshops met de hele klas.

Dinsdag, donderdag en vrijdag: onderzoekslab: procesbegeleiding, workshops op maat, veldwerk en deskresearch met je eigen projectgroep.

Woensdag: afstemmen met je opdrachtgever van de betreffende kenniskring van het Expertisecentrum Sustainable Business van Avans Hogeschool.