Kies op maat

Inloggen Menu

Bedrijfskundig Adviesbureau

#consultancy #projectgestuurd #Breda #Bedrijfskunde

 

Deze verbredende bedrijfskundige minor is geschikt voor iedereen die interesse heeft in het oplossen van bedrijfskundige vraagstukken in de breedste zin des woords. In teamverband ga je aan de slag met real-life opdrachten uit zowel profit als non-profit organisaties. Hierbij word je ondersteund door je medestudenten die vanuit verschillende disciplines hun kennis en vaardigheden inbrengen in je team. De begeleiding is vraaggestuurd, jij geeft aan bij de coaches wat je nodig hebt om deze opdrachten goed uit te kunnen voeren.

Deze minor wordt aangeboden door de opleiding Bedrijfskunde. Nieuwsgierig naar de vraagstukken waar je in deze minor mee te maken krijgt? 

Studenten werken bij het bedrijfskundig adviesbureau van de voltijd opleiding Bedrijfskunde in Breda. Deze opleiding verwerft hiervoor opdrachten vanuit het werkveld (zowel profit als non-profit organisaties) en zet deze opdrachten uit bij een team van 3 á 4 studenten. Er wordt gestreefd naar multidisciplinaire teams, oftewel een combinatie van studenten uit verschillende opleidingen.

De looptijd van de minor is 20 weken; worden 2 opdrachten van elk 15 EC uitgevoerd. De opdrachten zullen inhoudelijk verschillend zijn en richten zich op verschillende aandachtsgebieden binnen organisaties.

Het onderwijsconcept is vraaggestuurd; dat wil zeggen dat op aanvraag van studenten werkvormen worden aangeboden en dat er feedbackmomenten zijn voorzien. Denk hierbij aan workshops, trainingen, excursies en gastcolleges. De aanpak van de (advies-)trajecten wordt gevolgd door middel van de A3-methode.

Begeleiding zal plaatsvinden door 4 coaches vanuit de opleiding Bedrijfskunde Breda.

In deze module wordt zowel aan bedrijfskundige competenties gewerkt als aan de persoonlijke ontwikkeling van de student.

Voorbeelden van (advies-)trajecten zijn onder andere selectie en implementatie van een nieuw informatiesysteem, procesverbeteringen in de keten, actie-onderzoek ten bate van organisatieveranderingen, onderzoek naar het lanceren van een nieuw product en/of dienst; kortom een grote variëteit aan opdrachten is mogelijk. Deze minor is daarom uitermate geschikte voor studenten die op zoek zijn naar verbreding en multidisciplinariteit.

Leerdoelen

Het in teamverband methodisch verantwoord oplossen van bedrijfskundige vraagstukken gericht op het duurzaam inrichten, beheersen en/of verbeteren van bedrijfsprocessen binnen het perspectief van Markt & Omgeving, Organisatie & Verandering en/of Informatiemanagement.

Aanvullende informatie

Let op:

Avans-opleiding gekoppeld aan de deze minormodule is:

Bedrijfskunde

Deze informatie heb je nodig voor de inschrijving in Studielink.

Plaats/locatie

De minor wordt verzorgd in Breda.

Maximaal aantal deelnemers: 20

Daar het aantal plaatsen voor de minor Bedrijfskundig Adviesbureau beperkt is tot 20 studenten geldt voor de inschrijving dat wie zich het eerst inschrijft de grootste kans heeft op een plaats ​in deze minor.

Contactpersonen Jun Swagemakers en Rian Dirken (Avans AAFM, opleiding Bedrijfskunde)

Aanmelding: let op! Je aanmelding wordt pas bij ons bekend wanneer jij per e-mail je leerovereenkomst stuurt. Een aanmelding via alleen kies op maat betekent geen garantie voor een plekje in de minor. 

Ingangseisen

- hbo competenties op niveau 2

- affiniteit met en basiskennis van bedrijfskundige aspecten, waaronder procesverbetering, marketing, organisatieverandering en informatiemanagement

Toetsing

De toetsing vindt plaats aan de hand van de twee doorlopen bedrijfskundige (advies)trajecten. Voor ieder traject wordt bij een goede beoordeling 15 EC toegekend. Er wordt getoetst op het doorlopen van de adviestrajecten, de ontwikkeling binnen je team en je eigen ontwikkeling.

Literatuur

Geen voorgeschreven literatuur