Kies op maat

Inloggen Menu

ACT - Act for Change Together (NL)

NEW ECONOMY - PERSONAL LEADERSHIP - SYSTEM THINKING STAKEHOLDER MANAGEMENT - RESEARCH/COMMUNICATION SKILLS

Wat vinden studenten?

''A place where I could make a difference on social level and practice my personal leadership''

'Het project was heel persoonlijk doordat ik mijn eigen challenge mocht kiezen en uitwerken'.  

‘De vrijheid en gelijkheid tussen docenten en studenten vond ik heel fijn’​ 

Eerste indruk van de minor 

https://mymedia.avans.nl/media/De+Between+-+minor+ACT/1_7fa70kti

Vind jij het belangrijk dat we samen eerlijker en duurzamer kunnen leven, werken, en ondernemen? En wil jij leren hoe je mensen om je heen echt in beweging zet? Lees dan verder over de minor ACT; Act for Change Together.

Je past bij ons als:

 • Je open staat om andere perspectieven te onderzoeken met studenten uit andere vakgebieden.
 • Je bij jezelf te rade durft te gaan waar jij ècht door wordt geraakt.
 • Durft te zoeken en onderzoeken en onzekerheid niet uit te weg gaat.
 • Houdt van vrijheid en gelijkheid tussen studenten en docenten. 2.5 dag fysiek aanwezig.
 • Wilt leren van studenten uit andere sectoren zoals: gezondheid en welzijn, economie, techniek en bouw, IT, milieu- en agrarisch, media en communicatie, cultuur, kunsten, economie, toerisme, logistiek. Alle studierichtingen zijn welkom, Nederlands- en Engelstalig, hoe diverser hoe beter.
 • Je in het bezit bent van een propedeuse diploma.

Wat ga je doen?

In de minor Act for Change Together gaan wij vanuit eigen betrokkenheid onderzoeken waar en hoe jij een rol speelt in ons economisch systeem en een bijdrage kunt leveren door jezelf en stakeholders in beweging te  brengen. 

Dat gaan we doen door:

 • Je te begeleiden om een eigen project te kiezen en starten waar jij intrinsiek voor gemotiveerd bent en er veel ruimte is voor creativiteit. Er is dus GEEN opdrachtgever.
 • Samen te werken en te leren van andere perspectieven doordat studenten uit veel verschillende sectoren deelnemen aan de minor ACT.
 • Kennis over ‘wicked problems’ en betekenis economie doordat wij direct zijn aangesloten bij onderzoekers op dit gebied.
 • Je te laten inzien hoe je jouw persoonlijk leiderschap kunt inzetten om je doelen te bereiken.
 • Je te leren hoe je stakeholders vindt, betrekt en samen jouw project gaat doorontwikkelen.

Waar?

De minor Act for Change Together is een onderdeel van De Tussenruimte.
De Tussenruimte is een exploratieve makersplaats waar wij vanuit eigen betrokkenheid onderzoeken waar en hoe jij een rol speelt in ons economisch systeem en een bijdrage kunt leveren door jezelf en stakeholders in beweging te  brengen. In De Tussenruimte komen studenten, onderzoekers, docenten, maatschappelijk betrokken organisaties (commercieel en niet-commercieel) samen. 

Nieuwsgierig naar meer ervaringen van studenten? Ga dan naar: https://avans.libguides.com/Tussenruimte/Minor

 

Leerdoelen

Leeruitkomsten:

LU1: Starten vanuit betrokkenheid
Je oriënteert je op het thema van Brede welvaart en nieuw ondernemerschap en vormt samen een conceptueel model op basis van kennis en ervaringen die je op uiteenlopende wijzen opdoet. Je presenteert jezelf zowel als persoon als vanuit je eigen discipline. Je maakt je leerproces inzichtelijk en verbindt jezelf daarmee inhoudelijk en relationeel met anderen uit de community (vormt groepen of samenwerkingen). Op basis van het conceptueel model en jouw persoonlijke motivatie benoem je jouw eigen challenge voor deze module. 

LU2: Community activeren
Je voert een omgevings- en stakeholderanalyse uit. Je komt in actie en gaat bijvoorbeeld ‘de wijk in’ en in gesprek met mensen die mogelijk een rol kunnen gaan spelen in jouw challenge. Je creëert ervaringen en laat je inspireren en verdiept je onderzoek naar aanleiding van nieuwe vragen en inzichten. Je maakt je leerproces inzichtelijk en scherpt je challenge aan. Je benadert stakeholders actief om een coalition of the willing te vormen met deelnemers uit de community, organisaties en/of burgers, die jouw challenge steunen en zich in willen zetten voor een gezamenlijke ambitie.  

LU3: Cocreatie
Met de coalition of the willing verken je ideeën om invulling te geven aan de ambitie. Experimenteer of inspireer in het klein met je ideeën om iets tot stand te brengen en impact te kunnen maken. Kortom in interactie met anderen breng je een beweging op gang. Je maakt hierbij zelf op creatieve wijze inzichtelijk wat jouw impact is geweest.  Borg dat de beweging die in gang is gezet met de coalition of the willing, verder kan gaan. Zorg voor een goede kennisdeling, organiseer vervolgacties en beleg verantwoordelijkheden bij de juiste partners, zodat er eigenaarschap wordt gecreëerd. 

LU4: Kritische reflectie
Je signaleert beperkingen van je eigen kennis en handelingsrepertoire en reflecteert kritisch op vraagstukken en processen uit deze context met als doel: de persoonlijke ontwikkeling, de samenwerking en interactie met anderen en het eigen aandeel daarin te kunnen onderkennen en bijsturen. Hiermee draag je bij aan kennisontwikkeling en verspreiding op het gebied van Brede Welvaart en nieuw ondernemerschap. Je verantwoord je eigen handelen op basis van bewijsmateriaal en relevante literatuur. 

Ingangseisen

Je bent in het bezit van je propedeuse diploma.

Je wilt leren van studenten uit andere sectoren zoals: gezondheid en welzijn, economie, techniek en bouw, IT, milieu- en agrarisch, media en communicatie, cultuur, kunsten, economie, toerisme, logistiek. Alle studierichtingen zijn welkom, Nederlands- en Engelstalig, hoe diverser hoe beter.

Literatuur

Er is geen vaste voorgeschreven literatuur.

Rooster

De minor is voltijdonderwijs en start 2x per jaar (september en februari).

Het exacte rooster wordt de eerste contactdag met je doorgenomen (de eerste dinsdag van de 1e onderwijsweek van Avans Hogeschool).

Toetsing

De minor sluit af met een individueel assessment waarin jouw proces en persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Het project wordt als groep vorm gegeven en de resultaten zijn bewijsstukken voor je individueel assessment.

Aanvullende informatie

Lees meer over de aanmelding voor de minor en hoe je je kunt inschrijven bij Avans Hogeschool. 

De minor gaat door bij een minimum van 8 studenten.