Kies op maat

Inloggen Menu

Bouwtechnische Bedrijfskunde

Een minor voor diegenen die zich willen bekwamen in de uitvoering van projecten in de B&U-bouw of de civiele sector. Het is druk in de bouw! Dat is een understatement. Daarom is nu het moment om veranderingen in de bouw- en infrasector door te voeren en deze aantrekkelijker te maken, maar ook om de sector het professionele karakter te geven dat het verdient.

In de minor Bouwtechnische Bedrijfskunde concentreren we ons op de uitvoerende kant van de bouw- of infrasector. Er komt zoveel kijken bij de voorbereiding en de realisatie van een bouwproject, kunstwerk of wegtraject! We hebben gemerkt dat dit deel in de diverse opleidingen onvoldoende de aandacht krijgt die nodig is om straks succesvol te kunnen werken bij aannemers, opdrachtgevers, adviesbureaus of in jouw eigen onderneming.

De bouw is klaar voor jou!

Leerdoelen

Je verwerkt aangereikte informatie, kennis en tools tot concrete beroepsproducten, zodanig dat je hierdoor laat zien de kennis en vaardigheden te hebben ontwikkeld van de volgende onderwerpen:

  • De onderneming
  • Projectverwerving
  • Realiseren van projecten
  • Beheer van projecten

Je werkt hierbij samen met medewerkers van een bedrijf en met collegastudenten, zodanig dat je kwalitatieve beroepsproducten vervaardigt op 4e-jaars hbo-bachelorniveau.

Aanvullende informatie

Aanvullende informatie:

Locatie:
De contactmomenten vinden vooral plaats op de leslocatie van Avans hogeschool aan de Cobbenhagenlaan 13 te Tilburg. Hiernaast zal incidenteel worden uitgeweken naar externe locaties.

Let op:
De Avans-opleiding gekoppeld aan deze minormodule is:
Bouwkunde Tilburg (BOU-B).
Deze informatie heb je nodig voor de inschrijving in Studielink.

Wachtlijst:
De minor heeft op dit moment het maximaal aantal deelnemers bereikt. We werken nu met een wachtlijst. Voor meer informatie neem contact met ons op. 

Ingangseisen

- Je bent 3e of 4e jaars student aan (minimaal) een bacheloropleiding in de Built Environment (Bouwkunde, Bouwtechnische Bedrijfskunde, Civiele Techniek, Ruimtelijke Ontwikkeling of aanverwant)

- Propedeuse behaald

Toetsing

In deze minor kunnen 30 EC behaald worden. Hierbij worden de volgende toetsvormen gehanteerd:

- Opstellen portfolio
- Aanwezigheid i.v.m. deels groepswerk

Rooster

Het programma bestaat uit een diversiteit aan contactmomenten op de hogeschool en incidenteel op externe locaties. Daarnaast werk je aan onderwerpen en casussen bij een bedrijf (uit jouw eigen netwerk of door ons geselecteerd). De verdeling tussen beiden is circa 50/50.

De roostering is dusdanig dat deelname aan deze minor óók mogelijk is voor duale studenten van de Academie voor Bouw & Infra van Avans.