Kies op maat

Inloggen Menu

Avans Innovative Studio - 10 ECTS

Zoek je een creatieve en afwisselende minor waarin je anders leert kijken en echt gaat maken? Dan is Avans Innovative Studio (AIS) in Breda iets voor jou!

In deze minor geen reguliere vakken of standaard klaslokaal. En ook geen gewone toetsen. Wél krijg je studio's, een open en vrije werkomgeving en wisselende opdrachten uit de praktijk. Je leert door te doen! Lees in het AIS-magazine hoe studenten de minor ervaren.

Je werkt elke 2 weken aan een nieuw vraagstuk van een opdrachtgever. Samen met studenten van verschillende opleidingen zoek je naar creatieve en innovatieve oplossingen. Van jullie beste concept maak je prototypes. Je ontwerpt en maakt dus iedere 2 weken een tastbaar product.

De meerwaarde zit in de mix van studenten, echt interdisciplinair dus, de samenwerking met opdrachtgevers, experts en coaches en de snelheid waarmee je vragen oplost. Je bedenkt het niet alleen, maar maakt het ook echt in onze werkplaats! En dat allemaal in sneltreinvaart.

Leerdoelen

Je duikt in verschillende vraagstukken van verschillende opdrachtgevers. Je rekt je verbeelding op en leert op andere manieren kijken. Ook een beetje door een roze bril. Vooral naar jezelf, want je ontdekt dat je van alles kan en vol talenten zit.

In een creatieve en veilige omgeving leer je je ideeën om te zetten in een concept en tastbaar prototype. Hierbij word je uitgedaagd om risico te nemen en leer je het meeste van een foutje. Je werkt aan competenties als realisatiekracht, creatief denken, probleemoplossend en reflectief vermogen, interdisciplinair samenwerken, innovatiekracht en professioneel handelen.

In deze minor leer je, afhankelijk van de betrokken bedrijven en organisaties, meer over:

· Wetenschap, engineering, media, programmeren, elektronica, product design, fashion design, muziek, kunst, film, animaties en documentaires maken

· Kritisch denkvermogen

· Creatief problemen oplossen

· Interdisciplinair samenwerken en co-creëren

· Het inzetten van technieken en technologieën

· Innovatief productdesign en ontwerpprocessen

· Het realiseren van een product en concept in een heel korte tijd

· Het toepassen van sociale en culturele vaardigheden

Ingangseisen

Er zijn geen specifieke ingangseisen. We streven er juist naar om studenten van zoveel mogelijk verschillende opleidingen bij elkaar te brengen. Wel stemmen we vooraf tijdens een intakegesprek de verwachtingen met je af.

Het maximaal aantal deelnemers varieert per periode. Je kunt via innovativestudio@avans.nl checken hoeveel plekken er momenteel zijn.

Behalve voor 5 weken (10 ECTS) kun je ook voor 10 weken (15 ECTS) of 20 weken (30 ECTS) deelnemen.

Algemene informatie

Taal: Nederlands / Engels bij deelname van buitenlandse studenten.

ECTS: 10

Duur: 5 weken

Locatie: onze eigen Studio in OpenX, Hogeschoollaan 1 in Breda. In de Studio werken we zoveel mogelijk op locatie!

Meer informatie: Esther Fijneman, innovativestudio@avans.nl

Literatuur

Je hoeft geen literatuur aan te schaffen. Wel betaal je een bijdrage voor materialen voor het maken van een prototype. Reken op €50,- (tot 10 weken) à €100,- (tot 20 weken). Houd daarnaast rekening met de aanschaf van Adobe Creative Cloud.

Rooster

Maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 15.30 uur. Je start met een precamp waarin je creatieve technieken leert en informatie krijgt over de werkplaats, studio, 3D-scanners en -printers. Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Je maakt kennis met de opdrachtgever, je teamleden (3 à 4 personen) en studiocoach. Samen met hen ontwikkel je stap voor stap een nieuw concept en product. Experts staan klaar om je hierbij te helpen. Na twee weken presenteren de teams het eindresultaat aan de opdrachtgever en aan elkaar. Tussendoor reflecteer je op je leerproces en bepaal je jouw focus voor de volgende studio.

Je doorloopt minimaal 2 studio’s en een PreCamp-week.

Toetsing

Per studio maak je na enkele prototypes, een eindproduct. Tijdens dit proces houd je bij welke beslissingen je neemt, hoe deze uitpakken en hoe je switcht in oplossingsrichtingen. Je vult hiervoor met je team dagelijks een projectblog met beeld en tekst. Je ontvangt regelmatig feedback van de opdrachtgevers, je medestudenten en je studiocoaches.

Je wordt beoordeeld op jouw bijdrage en persoonlijke groei gedurende de hele minor. Hierbij wordt gekeken naar: realisatiekracht, probleemoplossend vermogen, creatief denken, innovatiekracht, interdisciplinair samenwerken, reflectieve professional en professioneel handelen. Deze beoordeling wordt gebaseerd op jouw bijdrage, je portfolio, de eindexpositie en een assessmentgesprek.

Aanvullende informatie

Let op:

De Avansopleiding Business Innovation Den Bosch (BINNO-H) is gekoppeld aan deze minor. Deze informatie heb je nodig voor jouw aanmelding in Studielink.

De locatie van de opleiding Business Innovation (‘s Hertogenbosch) wijkt af van die van Avans Innovative Studio. Je volgt de minor in de eigen studioruimte van AIS tegenover Avans Hogeschool in Breda.