Kies op maat

Inloggen Menu

Infrastructuur

Een goed mobiliteitssysteem is de ‘bloedsomloop’ van onze samenleving. Om de negatieve effecten op de leefomgeving te beperken, moeten we blijven nadenken over hoe we onze infrastructuur vormgeven.

In deze minor zet jij je schouders onder een real-case project: het oplossen van het knelpunt bij knooppunt St. Annabosch op de A58 nabij Breda. In deze minor werk je samen met experts van Heijmans én specialisten van Avans om jouw ideeën voor dé oplossing aan te bieden bij de opdrachtgever. Barry (Heijmans) je in dit filmpje uit wat je kunt verwachten van de opdracht.

Je werkt in teamverband aan toekomstbestendige oplossingen om een deel van de A58 te verbreden en het knooppunt St. Annabosch te reconstrueren. Bij het ontwikkelen van je ontwerp, houd je rekening met de waarde van het natuurgebied waarin het knooppunt ligt, de invloed van jouw ideeën op de bewoners en de omgeving en de invloed van de werkzaamheden op files.

Door in de huid de kruipen van een projectteamlid van de toekomstige opdrachtnemer / aannemer van dit project, ervaar je dat er veel bij komt kijken om te komen tot de beste oplossing! Samen met je projectteam maak je een weloverwogen aanbieding voor de reconstructie van knooppunt St. Annabosch. Met hulp van een aantal experts bij Heijmans en de wekelijkse begeleiding van Avans Hogeschool, ontwikkel jij met je groep een haalbaar ontwerp waarin rekening is gehouden met prijs, planning en werkmethode. Net zoals dat ook in de praktijk wordt verwacht.

Klik hier voor een vlog over de minor vanuit Heijmans.  

Naast het project worden 3 cursussen aangeboden:

  • Diverse gastlezingen door experts van Heijmans
  • Systems engineering / toepassing Relatics
  • Risicomanagement

Leerdoelen

In deze minor leer je:

  • Veilige en toekomstbestendige, duurzame infrastructuur te ontwerpen als onderdeel van de beschikbare openbare ruimte
  • De achtergronden van mobiliteit begrijpen
  • Een netwerk vormen om samen te komen tot het beste resultaat
  • Je opstellen in een professionele omgeving: hoe verkrijg je het beste de relevante informatie bij een officiële instantie zoals een opdrachtgever?
  • Overtuigend rapporteren: door het samenstellen van een EMVI-plan waarmee je aantoont dat je de beste oplossing voor de opdrachtgever kunt realiseren

Ingangseisen

  • Je hebt enige kennis nodig van infrastructuur, routing en/of mobiliteit.
  • Je hebt je propedeuse behaald.

Rooster

Deelname aan deze minor is mogelijk voor voltijdstudenten (binnen en buiten de Academie voor Duurzaam Gebouwde Omgeving) en voor duale studenten van de Avans Academie voor Duurzaam Gebouwde Omgeving. De minor start eind augustus/begin september en duurt een half jaar.

Toetsing

Jij en je projectteam worden beoordeeld door een jury (vertegenwoordigers van Heijmans, Avans Hogeschool en betrokken overheidspartijen). Deze beoordeling vindt plaats aan de hand van EMVI-criteria (Economisch Meest Voordelige Inschrijving). Het team met de hoogste score wint een prijs.

De minor is 30 EC.

Aanvullende informatie

Let op:

De Avans-opleiding gekoppeld aan de deze minormodule is:

  • Civiele techniek Den Bosch/Tilburg (CT-B)

Deze informatie heb je nodig voor de inschrijving in Studielink.