Kies op maat

Inloggen Menu

Machines in Motion "ontwerpen, besturen en verbeteren van slimme, snelle en nauwkeurige machines”

In de minor ‘Machines in Motion’ ontwerp, bestuur en verbeter je slimme, snelle en nauwkeurige machines.

Binnen de Nederlandse maakindustrie worden slimme, snelle en nauwkeurige machines in toenemende mate ingezet. Deze machines worden ingezet voor de productie of assemblage van moderne, ‘high-tech’ onderdelen of voor het uitvoeren van deelbewerkingen aan producten en/of halffabrikaten. Denk bijvoorbeeld aan machines voor toepassing in de sectoren agrarisch, automotive, voedselindustrie, zonne-energie, medisch, semiconductor, enz. Vaak gaat het om technisch hoogstaande machines die in een kleine serie (of enkelstuks) wordt geproduceerd.

Veel projecten in bedrijven zijn multidisciplinair (een combinatie van elektrotechniek, mechatronica, robotica enz). Tijdens de minor werk je aan zo’n multidisciplinair project. De minor is daarom zeer geschikt voor studenten industriële automatisering, werktuigbouwkunde en mechatronica. In een projectgroep met studenten van verschillende opleidingen ga je aan de slag met een opdracht uit het bedrijfsleven.

Bijvoorbeeld een pluimveerobot, verpakkingsmachine, meetsysteem, zonnecel-verwerkingsmachine, etc. Iedere projectgroep werkt aan een andere opdracht, waarbij je zelf kan aangeven bij welke opdracht je voorkeur ligt.

De opdrachtgevers van deze projecten zijn bijvoorbeeld: Prodrive, Solliance, Lenze, Vanderlande, etc. Voor de agrarische projecten werken we samen met de HAS (Hogere Agrarische School). Voor het project waar je aan werkt doorloop je het volledige ontwerpproces. Startend vanuit een vraag uit het bedrijf tot het mogelijk opleveren van een prototype. Voor het realiseren van de prototypes staat onze professionele werkplaats ter beschikking. Multidisciplinaire projecten vragen om multidisciplinaire begeleiding. Daarom staat er een team van gedreven docenten met verschillende expertises tot je beschikking.

Voor een breder contact met het bedrijfsleven ga je op interessante excursies en volg je inspirerende gastcolleges door experts uit het werkveld.

Vakken op maat
Het aangeboden curriculum is afgestemd op je vooropleiding.

Vooropleiding werktuigbouwkunde:

  • Systeemdynamica
  • Verdieping Constructieprincipes
  • Robottechniek
  • Introductie PLC-programmeren*

Vooropleiding industriële automatisering of mechatronica:

  • Systeemdynamica
  • Basis Constructieprincipes
  • Robottechniek
  • Introductie Methodisch ontwerpen*

 

*Deze introducerende workshops helpen je om met studenten van een andere vooropleiding samen te werken en dezelfde taal te spreken tijdens het ontwerpproces.

 

 

Leerdoelen

Je ontwerpt samen met studenten uit verschillende disciplines een geavanceerde machine, zodanig dat deze aan de eisen van de klant voldoet en opgeleverd kan worden.

Aanvullende informatie

Let op:

De Avans-opleiding gekoppeld aan de deze minormodule is:

Werktuigbouwkunde Den Bosch (WTB-H)

Deze informatie heb je nodig voor de inschrijving in Studielink.

Klik op minormagazine voor meer informatie over minors van de Academie van Industrie en Informatica, Avans Hogeschool in 's-Hertogenbosch. 

Ingangseisen

Je bent momenteel bezig met de opleiding werktuigbouwkunde, mechatronica of elektrotechniek/technische informatica (met specialisatie Industriële Automatisering of Smart Industry)
Je hebt van de opleiding die je volgt de propedeuse behaald.

Toetsing

Verslagen en presentaties van het project.

Tentamens en verslagen van vakken en practica.

 

Rooster

De minor wordt in voltijd aangeboden bij Avans hogeschool in 's-Hertogenbosch.