Kies op maat

Inloggen Menu

Transdisciplinaire transities voor brede welvaart en nieuw ondernemerschap

Ben jij nieuwsgierig naar wat je kan leren van andere disciplines?  Wil je vanuit jouw eigen passie en talent iets bijdragen aan de maatschappij? Lijkt het je tof om jouw eigen project op te zetten te realiseren? Dan is deze minor wat jij zoekt!

Je komt de minor binnen met jouw eigen ervaringen, talenten en doelen en formuleert vanuit daar een cross-sectorale uitdaging waarmee jij graag je bijdrage aan wil leveren aan de maatschappij. Jouw challenge draagt bij aan een van de onderwerpen van de minor. Deze thema’s komen voort uit het onderwerp van de minor: well-being economy and new entrepeneurship. Voorbeelden van thema’s waar we aan werken zijn: ondernemen in de wijk, slimme & leefbare stad en stadslandbouw.

Wanneer jij jouw challenge hebt geformuleerd ga je het onderwerp verder kaderen, jouw ontwerpmethode bepalen en het netwerk organiseren dat je nodig hebt om jouw doel te realiseren. En bovenal ga je aan de slag! Uiteraard begeleiden, coachen en inspireren we je daarbij. Aan het eind van de minor lever jij op eigen en passende wijze jouw ontwikkeling en ontwerp op.

Leerdoelen

De relativiteit van het eigen wereldbeeld herkennen.
Transdisciplinair samenwerken en het daarvoor samenbrengen van de juiste partijen.
Synthetiseren en integreren zodat er nieuwe voorbeelden/verhalen/concepten ontstaan.

Ingangseisen

De minor is geschikt voor studenten vanaf het derde studiejaar.
Je hebt toestemming van je eigen examencommissie om deel te nemen aan deze minor.
Studenten van alle studierichtingen kunnen deelnemen, hoe diverser hoe leuker!

Literatuur

Er is geen vaste voorgeschreven literatuur. Samen gaan we op zoek naar wat voor jou belangrijke input is om van jouw uitdaging een succes te maken.

Rooster

De minor is voltijdsonderwijs en start meerdere malen per jaar.

Gedurende de week zijn er verschillende workshops waar we werken aan jouw competenties in:
- Well-being economy en new entrepreneurship;
- Transdisciplinair samenwerken;
- Leren en onderzoeken in transities.

We starten en eindigen de week samen en hebben twee vaste momenten voor verdieping. De rest van de tijd werk je aan jouw challenge. Gedurende de hele week kun je terecht op onze eigen locatie om, samen met anderen, te werken.

Toetsing

Om de minor te behalen lever je aan het eind van de minor een passend verhaal/voorbeeld/concept/een andere passende vorm op als slotstuk van jouw ontwikkeling.

Aanvullende informatie

Voertaal van de minor: Nederlands en Engels.

Lees meer over de aanmelding voor de minor en hoe je je kunt inschrijven bij Avans Hogeschool. Er is een beperkt aantal plaatsen voor de minor dus Vol=Vol.

Ben je een externe student stuur dan eerst een e-mail naar academiebureau.ce.orm.breda@avans.nl voordat je je aanmeldt. Dan reserveren we een plaats voor je, maar vermeld duidelijk welke minor je wilt volgen.

Studenten van Avans kunnen zich inschrijven in Osiris. Inschrijving in Studielink en een mail sturen is dan niet nodig.