Kies op maat

Inloggen Menu

Avans Innovative Studio - 10 ECTS

Kom langs in de Studio! Kijk voor een eerste indruk op Instagram @avansinnovativestudio of bekijk de Video over Avans Innovative Studio

In deze minor geen reguliere vakken, geen gewoon klaslokaal en ook geen gewone toetsen. Wat je wel krijgt zijn studio's, een open en vrije werkomgeving en vragen uit de praktijk. Je leert door te doen, ontwerpt en maakt steeds binnen 2 weken concepten en werkende prototypes. De meerwaarde zit in een mix van studenten, echt interdisciplinair, de samenwerking met experts en docenten en de snelheid waarmee vragen worden opgelost. Je bedenkt het niet alleen, maar maakt het ook echt.

Leerdoelen

Je duikt in een breed spectrum van onderwerpen. Je rekt je verbeelding op, leert nieuwe manieren van kijken aan en al doende verwerf je waardevolle kennis en vaardigheden. Je werkt aan de competenties realisatiekracht, creatief denken, probleemoplossend vermogen, innovatiekracht, interdisciplinair samenwerken, reflectief vermogen en professioneel handelen. In deze minor leer je meer over:

  • Wetenschap, engineering, media, computerprogrammeren, elektronica, product design, fashion design, muziek, kunst, film, animaties en documentaires maken;
  • Kritisch denkvermogen;
  • Creatief problemen oplossen;
  • Interdisciplinair samenwerken en co-creĆ«ren;
  • Het inzetten van technieken en technologieĆ«n;
  • Innovatief productdesign en ontwerpprocessen;
  • Het realiseren van een product in een heel korte tijd;
  • Het toepassen van sociale en culturele vaardigheden.

Ingangseisen

Er zijn geen specifieke ingangseisen. We houden een intakegesprek met je om verwachtingen af te stemmen.

We streven er naar zoveel mogelijk verschillende opleidingen in de minor bij elkaar te brengen.

Algemene informatie

Taal: Nederlands / Engels bij deelname door internationale studenten

ECTS: 10

Duur: 5 weken 

Meer informatie: Esther Fijneman, innovativestudio@avans.nl

Literatuur

De literatuur die je gebruikt bepaal je tijdens de studio's.

Rooster

Maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 15.30 uur.

Je start de minor met een PreCamp waarin je vaardigheden leert om je ideeën en concepten op verschillende manieren te realiseren en vorm te geven. En om te werken volgens het Studio concept. Daarna ga je aan de slag met de eerste studio van twee weken, ondersteund door een coach en een expert. Benodigde kennis en vaardigheden worden just-in-time aangeboden. De concrete inhoud verschilt per studio. Ook de ideeën en oplossingen die ontwikkeld worden bepalen de inhoud.

Tijdens de minor doorloop je na PreCamp minimaal twee studio’s. 

Toetsing

Per studio maak je na enkele prototypes, een "eindproduct". Tijdens dit proces houd je nauwgezet bij welke beslissingen je neemt, hoe deze uitpakken en hoe je switcht in oplossingsrichtingen. Je houdt met je projectgroep (3 à 4 personen) dagelijks je proces, vorderingen en belangrijke keuzes bij, in tekst en beeld. Feedback ontvang je van de opdrachtgevers, medestudenten en de studiocoaches. We beoordelen uiteindelijk jouw groei op een zevental competenties gedurende je hele periode bij AIS. Toetsing vindt plaats op basis van een portfolio, een podiumpresentatie en een assessmentgesprek.

Aanvullende informatie

Let op: Avans-opleiding gekoppeld aan de deze minormodule is:

Business Innovation Den Bosch (BINNO-H)

Deze informatie heb je nodig voor de inschrijving in Studielink.
De locatie van Business Innovation (Den Bosch) wijkt dus af van die van Avans Innovative Studio. AIS heeft een eigen Studioruimte in Breda!

Taal: Nederlands / Engels bij deelname door internationale studenten

ECTS: 10

Duur: 5 weken 

Locatie: Breda

Meer informatie: Esther Fijneman, innovativestudio@avans.nl