Kies op maat

Inloggen Menu

International Sales & Account Management

De wereld verandert razendsnel en de rol van internationale handel wordt steeds belangrijker.

Om de juiste keuzes te kunnen maken in een internationale omgeving, moet je ook expertise hebben over verkoopstrategieën. Daarnaast moet je vaardigheden hebben om te kunnen omgaan met verschillende belangen en perspectieven. Deze minor biedt kennis van belangrijke verkoopprocessen en –strategieën binnen een commerciële internationale omgeving en geeft vele trainingen in verkoopvaardigheden en onderhandeltechnieken die deze processen positief kunnen beïnvloeden.

De Minor bestaat uit twee modules. Het eerste lesblok, de basismodule, heeft als thema Verkooptechnieken, Trademarketing en International Account Management. In de verkooptraining word je getraind in het voeren van gestructureerde verkoopgesprekken en het maken van een verkooppresentatie met een sales toolkit. In ondersteunende vakken komen verschillende onderwerpen aan de orde waar je weet van moet hebben om de verkoopfunctie binnen het bedrijf optimaal uit te kunnen voeren in een internationale context en het verkoopgesprek inhoud te geven.

Hoorcolleges worden afgewisseld met verkooptrainingen en een project voor een bekend A-merk. Het project vormt de context van het afsluitende verkoopgesprek van de verkooptraining.

In het tweede lesblok wordt een verdiepingsmodule aangeboden, waarin Global Export en Onderhandelen centraal staan. In deze module leer je het maken van een exportplan en accountplan. Daarnaast leer je hoe te onderhandelen op een gestructureerde wijze, hoe anderen te overtuigen en hoe je de effectiviteit van je verkoopgesprek en onderhandelingen verder kan verhogen.

Met je projectgroep van ongeveer 4 studenten werk je aan een exportplan van een echt internationaal bedrijf en maak je een Accountplan hoe dit bedrijf hun business en relaties verder kunnen verbeteren. Naast Accountmanagement is er een uitgebreide training Onderhandelen.

De volgende vakken zijn gedurende de twee modules ondersteunend aan je projecten: International Accountmanagement, Verkooptechnieken, Trade Marketing, Customer Finance, Procurement, Export Management, Cultural Diversity, Onderhandelen en Acquisitie.

De literatuur en de hoorcolleges voor deze minor zijn Engelstalig.

Voor de trainingen, tentamens en werkcolleges kan een keuze gemaakt worden uit twee mogelijkheden:

  • Nederlandstalig
  • Engelstalig. In deze module zitten ook studenten van andere buitenlandse hogescholen, wat een leuke, interessante en leerzame internationale dynamiek geeft!

 Na aanmelding bij deze minor krijg je vervolgens een email waarin je je taalkeuze kenbaar kan maken.

Leerdoelen

In deze minor leer je onder andere meer over:

  • het ontwikkelen van een (internationale) sales- en accountstrategie.
  • het voeren van een verkoopgesprek
  • het opstellen van een export- en accountplan
  • het ontwikkelen van onderhandeling skills

Ingangseisen

Studenten hebben bij een HBO-opleiding, waarvoor zij op het moment van aanmelding ingeschreven staan, 120 ECTS behaald.

Wil je meer inhoudelijke informatie over de minor?

Neem dan contact op met de heer Mickel Dielissen of Edgar van Noort via minoren.aomi@avans.nl.

Toetsing

Zowel individuele- als groepsopdrachten.

Deze minor is opgebouwd in twee blokken van 10 weken. De (schriftelijke) toetsen vinden voor beide blokken plaats in week 8. Indien je een toets niet gehaald hebt, kun je het twee weken later in week 10 herkansen.

Aanvullende informatie

Let op:

Avans-opleiding gekoppeld aan de deze minormodule is:

Ondernemerschap & Retail Management Den Bosch (ORM-H)

Deze informatie heb je nodig voor de inschrijving in Studielink.

Bekijk het magazine van International Sales & Accountmanagement hier.

Bekijk hier het promo filmpje van de minor!