Kies op maat

Inloggen Menu

Liefde, seks en erotiek

Deze minor is helaas vol

Seks sells in onze samenleving: erotische scenes in de reclame, vrouwen in verhullende kleding en second love op de radio. Ook moet alles maar kunnen op seksueel gebied: porno is op veel plekken te vinden en seksuele speeltjes zijn online te bestellen. Zijn er nog taboes? En zijn er onderwerpen waar we liever niet over praten? Is liefde nog ‘in’ deze tijd? Bijten liefde en erotiek elkaar of vullen ze elkaar juist aan? In deze minor gaan we met deze belangrijke vragen aan de slag.
Het is belangrijk dat er in de samenleving mensen opstaan die wel willen praten, vragen durven te stellen en kunnen luisteren naar de ander over relaties, seksualiteit en worstelingen. Ga jij straks als professional in de zorg, het onderwijs, de kerk of in de media aan de slag en wil je nadenken en praten over liefde, seks en erotiek? Volg dan deze minor.

Deze minor is breed opgezet en gaat over verschillende thema’s. Waaronder:

 • Verliefdheid
 • Relaties
 • De donkere kant van seks
 • Theologie
 • Kerk en seksualiteit
 • Seks in de media

De minor is voor veel werkvelden geschikt zoals de zorg, theologie en onderwijs

Leerdoelen

De minor bestaat uit drie onderdelen: kennis, persoonlijke vorming en onderzoek. De kennislijn bestaat voornamelijk uit hoorcolleges. De persoonlijke vorming kent een reeks gesprekken, een training Emotional focussed therapy, een museumbezoek en een opdracht om een aantal gesprekken te voeren. De onderzoekslijn is een opdracht waarbij je onderzoek doet naar een thema met een opdrachtgever.

Aanvullende informatie

Procedure na inschrijving:

 1. Download je leerovereenkomst(en) stuur daarna een verzoek naar je eigen examencommissie met in de bijlage de door jou ondertekende leerovereenkomst(en).
 2. In afwachting van het besluit van je examencommissie reserveren wij de minorplaats(en);
 3. Je eigen examencommissie geeft akkoord door de leerovereenkomst(en) te ondertekenen en te voorzien van een stempel van je hogeschool;
 4. Deze ondertekende en gestempelde leerovereenkomst(en) stuur je naar kiesopmaatminors@che.nl;
 5. Nadat de leerovereenkomst(en) bij kiesopmaatminors@che.nl binnen is/zijn, ontvang je een mail met daarin de stappen die je moet ondernemen om je aanmelding voor de minor(s) definitief te maken.

Ingangseisen

Deze minor is open voor studenten van alle studierichtingen

Verdere ingangseisen:

  1. De propedeutische fase moet succesvol zijn afgerond.
  2. Verder verwachten we van je dat je competentie niveau 2 (post propedeuse) bezit. Dat betekent onderstaand:
  • We gaan er van uit dat je complexiteit kunt analyseren, leertaken kunt ontwerpen en zowel zelfstandig als interdisciplinair kunt samenwerken.
  • We prikkelen je om verschillende invalshoeken te hanteren en in dialoog te gaan met andere disciplines en culturen.
  • Gedurende de hele minor vragen we je ook om kritisch te reflecteren op inhoud, context, proces, eigen persoon, eigen beroep en levensbeschouwing.

Toetsing

Aan het eind van de minor wordt de kennis getoetst met een autobiografie waarin je de kennis verwerkt. De persoonlijke vorming wordt getoetst met een eindverslag waarin je reflecties, museumbezoek en gesprekken terugkomen. Daarnaast wordt bij het onderdeel onderzoek een onderzoeksverslag geschreven.

Rooster

November – februari

Het exacte rooster wordt t.z.t. bekend gemaakt