Kies op maat

Inloggen Menu

Zelfstandig ondernemerschap

Wil jij na je studie (misschien) een eigen bedrijf beginnen en wil je nu al proeven aan het ondernemerschap? Dat kan! Tijdens de minor Zelfstandig Ondernemerschap run jij samen met andere studenten een half jaar lang je eigen bedrijf!

In deze minor maak je kennis met de kansen en uitdagingen van het ondernemerschap. Je bedenkt in samenwerking met je medestudenten een kansrijk product of unieke dienst die je vervolgens écht in de markt gaat zetten.

Nadat een product of dienst bedacht is verricht je onderzoek naar de marktmogelijkheden van het product. Vervolgens stel je een businessplan op, breng je je bedrijfskapitaal bijeen door het verkopen van eigen aandelen en organiseer je de bedrijfsvoering.

 

Na de opstartfase ga je echt omzet maken, op pad om verkoopgesprekken te voeren, je inkoop regelen, je marketingcommunicatie instrumenten ontwikkelen en inzetten, publiciteit genereren, etc. Aan het einde van de looptijd van de onderneming maak je de balans op. Als je enthousiast geworden bent kun je natuurlijk doorstarten met je eigen KvK-inschrijving.                                        

In de WINcubator, dé broedplaats voor ondernemerschap op Windesheim, werk je samen met je groep en  andere studentbedrijven in een gezamenlijke ruimte. Hier maak je gebruik van de aanwezige faciliteiten en word je gedurende de periode ondersteund door een docent en mensen uit de praktijk. Deze delen hun praktische kennis van marketing, management, personeel en accountancy met jou en je groepsgenoten.

Er worden ook verdiepende colleges gegeven. Deze colleges sluiten volledig aan bij jullie bedrijf. Colleges die onder andere te vinden zijn in je lesrooster zijn Business Model Generation, Digital Marketing, Sales, Business Communicatie en Finance & Law. 

 

Buiten je eigen bedrijf en de colleges om worden er ook leerzame trainingen gegeven. Zo train je bijvoorbeeld je vaardigheden in het voeren van selectie- en functioneringsgesprekken. Daarnaast volg je trainingen waar je leert je onderneming zowel schriftelijk als mondeling te presenteren en verkopen.

Ook als je uiteindelijk niet je eigen bedrijf begint, word je tijdens deze minor opgeleid tot ondernemende werknemer. Op deze manier kan jij enthousiast en gedreven aan een baan in het bedrijfsleven beginnen!

Deze minor is te volgen in het 1e en 2e semester. 

 

Leerdoelen

Er wordt gewerkt met leeruitkomsten.

Ingangseisen

1e jaar HBO gevolgd, niet voor ORM studenten 

Toetsing

Toetsing vindt plaats middels diverse assessments,  portfolio's en tentamens. Als je een toets niet haalt, kun je gedurende het collegejaar nog een keer herkansen. 

Aanvullende informatie

 

 

Het niveau van de minor is gevorderd.

 

Deze minor mag niet gevolgd worden door studenten die de opleiding ORM/SBRM volgen.