Kies op maat

Login Menu

Zelfstandig ondernemerschap

Deze minor confronteert je op een heel praktische wijze met het zelfstandig ondernemerschap. Je start je eigen onderneming -samen met andere studenten- je zet een organisatie op en je gaat op zoek naar een kansrijk product om te vermarkten.

Om een succesvol ondernemingsplan te schrijven krijg je kennis in de vorm van Marketing, Human Resource Management en Finance aangeboden. Deze vakken helpen je direct je bedrijf vorm te geven en uit te bouwen. Zo train je bijvoorbeeld je vaardigheden in het voeren van selectie- en functioneringsgesprekken. 

In de tweede helft van de minor krijg je verdiepende colleges aangeboden over onderwerpen waarvan elke moderne ondernemer op de hoogte moet zijn. Dit zijn vakken zoals Digital Business, Duurzaam ondernemen en  Internationalisering.

Aandacht is er vooral ook voor de persoonlijke vaardigheden, waarover je als ondernemer zal moeten beschikken. Zo zul je een ondernemerstest doen om je vaardigheden als ondernemer in kaart te brengen. En volg je trainingen waar je leert je onderneming schriftelijk en mondeling te presenteren cq. verkopen.

Kortom, ondernemen is dromen, denken, durven en doen!

Aanvullende informatie

Het niveau van de minor is gevorderd

Ingangseisen

Basiskennis Eco/M&O en MG

Toetsing

Tentamens, verslagen en summatief performance assessment