Kies op maat

Inloggen Menu

Act now! SDG LivingLab

Het SDG LivingLab:
De Xpeditie naar een betere wereld

Voor iedere student die ECHT het verschil wil maken

Vind je het leuk om aan de slag te gaan met complexe vraagstukken die er echt toe doen? Leer je graag door ontdekken, doen en ervaren? Werk je graag met studenten van verschillende opleidingen en met veel verschillende belanghebbenden? Kun je tegen onzekerheid, en vind je het een uitdaging om in een complexe situatie al experimenterend tot oplossingen te komen? Dan is dit Livinglab echt iets voor jou!  

 

Het programma kent een hoge mate van flexibiliteit om je eigen keuzes te maken. Iedereen volgt het basecamp en de Xpeditie voor minimaal 10 EC’s. Daarnaast kun je kiezen uit een divers aanbod van korte en langere modules die aansluiten bij jouw eigen interesse en leerstijl. Zo kun je voor 30 EC’s op Xpeditie gaan, maar ook voor 20 of 15: maak je eigen keuze hierin! Naast de modules die we aanbieden, is er ook volop ruimte om met een eigen voorstel te komen. Elke deelnemer maakt aan het begin van het Livinglab een routekaart (plan).

Leerdoelen

De Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. Het gaat hierbij om doelen als toegang tot duurzame energie, goed onderwijs, betaalbare gezondheidszorg voor iedereen, goede zorg voor onze planeet en alles wat daar op leeft etc. 

Ingangseisen

In het studiejaar 2021-2022 vindt de Xpeditie plaats op locatie in Zwolle. Je werkt deels in het LivingLab (op locatie) en deels op Windesheim. Eén dag per week hebben we gezamenlijke bijeenkomsten. De overige tijd ben je samen met je team aan het onderzoeken en ontwerpen, dit is afhankelijk van het aantal EC’s dat je volgt. Om deel te kunnen nemen aan de Xpeditie doe je mee aan een matchingsdag waarin we samen met jou onderzoeken of deze minor bij jou past.

Livinglab kan gevolgd worden in 5 ECTS-varianten
10ECTS, 15ECTS, 20ECTS, 25ECTS en 30ECTS"

Toetsing

De student presenteert de resultaten op een passende en effectieve wijze tijdens een assessment. 
De student creëert zelfstandig een opdracht passend bij het Livinglab waar hij/zij aan deel gaat nemen, waarin hij/zij zich wil verbreden en/of verdiepen, met daarbij concrete leerdoelen. 
De student werkt de opdracht en leerdoelen uit in een realistische en acceptabele routekaart. Hierbij is de student in staat duidelijk te verwoorden welke verbreding en/of verdieping op zijn eigen examenprogramma wordt bewerkstelligd. 
De student is in staat (en toont aan) de routekaart in een co-creatief proces en binnen de gestelde tijd en met de beoogde doelen tot uitvoering te hebben gebracht.