Kies op maat

Inloggen Menu

Business Innovation Thinking

Schrik niet: je gaat werken met studenten van allerlei opleidingen aan 'wicked problems'. Je neemt de regie en ontwerpt een oplossing voor een organisatie die je daadwerkelijk gaat uitrollen in de praktijk. Hierin werk je samen met opdrachtgevers, (internationale) studenten en docenten van verschillende opleidingen van over de hele wereld. Daardoor word je getraind in creatief en innovatief denken. 

In september gaan we bijvoorbeeld naar Split, Kroatië om daar een probleem op te lossen voor een bedrijf. Je kunt een Erasmusbeurs aanvragen als tegemoetkoming in de kosten voor verblijf en reis.

Bekijk hier wat studenten, professionals en ondernemers waarderen aan deze minor.

 

Leerdoelen

Leeruitkomsten

  • De student ontwerpt een innovatief en onderbouwd businessconcept voor een complexe uitdaging door gestructureerd onderzoek, inzichten te valideren via testen bij relevante stakeholders en aanpassingen te doen op basis van feedback, waardoor draagvlak ontstaat bij stakeholders. De student reflecteert op eigen handelen richting interne en externe stakeholders, beïnvloedt zowel groeps- als iteratieprocessen constructief met feedback en handelt intercultureel
  • De student initieert creatieve processen met passende technieken, maakt onderbouwde keuzes op basis van reflectie en feedback, en combineert belangen van samenwerkingspartners tot win-winoplossingen. Hij/zij evalueert ethische dilemma’s, onder andere vanuit duurzame principes en successen om toekomstig handelen te verbeteren. De student gebruikt leiderschapsvaardigheden om op professionele wijze te werken aan verbinding en samenwerking binnen de context waarin student actief is.

Ingangseisen

Minimaal 75 EC behaald

Literatuur

Verplichte literatuur:  Boek: Aan de slag met Design Thinking. Eveline van Zeeland (2022). Floot. ISBN: 9789090357737 Te koop bij o.a. Floot.

Rooster

16 verplichte contacturen per week

Toetsing

portfolio assessment

Aanvullende informatie

Opbouw

Je lost voor een bedrijf een 'wicked' problem op met behulp van de design thinking methode, ook wel mensgericht ontwerpen genoemd. Daarin staat het echt begrijpen van de ‘jobs-to-be-done’ van de gebruiker centraal. Zodat van daaruit diverse oplossingsrichtingen ontstaan, die uiteindelijk samenkomen in een prototype dat kan worden getest in de markt. Ofwel: uiteindelijk levert de groep een concreet resultaat (zijnde een testproduct, een implementatieplan, een website, een combinatie van dingen of zelfs iets compleet anders…) dat getest is in de markt. Ook neem je deel aan hackathons, waarvan een keer met studenten van een compleet andere opleidingsrichting. Studenten, docenten en opdrachtgever(s) dagen elkaar uit om tot breed gedragen maatschappelijke oplossingen te komen. Daarbij werken je bewust aan je eigen rol en bijdrage in het proces.