Kies op maat

Inloggen Menu

Toegepaste psychologie en gedrag in organisaties

Wij zoeken ambitieuze studenten die verschil willen maken binnen een organisatie. Studenten die met een krachtig persoonlijk profiel een voet tussen de deur willen krijgen binnen een stevige organisatie en/of succesvol bedrijf. Ben jij die student? Dan ben je van harte welkom bij deze minor.Ben je geïnteresseerd in de vraag hoe je kennis over jouw gedrag en over gedrag van anderen kunt inzetten om succesvol te zijn? In hedendaagse organisaties draait het steeds meer om de inbreng van jou als persoon in je rol als professional. Waar je ook werkt, je hebt altijd met mensen en hun gedrag te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan collega’s, leidinggevenden, klanten, consumenten, cliënten, patiënten, leerlingen, etc. Mensen laten altijd gedrag zien, ook als ze geen gedrag willen laten zien. Net zoals jij dat laat zien.   Goede kennis en vaardigheden van psychologie en communicatie in organisaties kan een positief effect hebben op het gedrag van anderen, jezelf, het team en je mogelijke doelgroep. Je kunt dan bewust en professioneel bijdragen aan een goede werksfeer en daardoor aan de resultaten van je organisatie. Dit komt ten goede aan de motivatie en gezondheid van jezelf en anderen.    

Wat levert jou dit op? 
Je brengt je persoonlijke profiel in kaart. Daardoor wordt inzichtelijk wat voor jou echt belangrijk is om zo goed mogelijk tot je recht te komen in je werk. Dat heb je nodig om in een optimale, suboptimale of zelfs moeilijke werkomgeving grip te krijgen op je eigen functioneren en dat van anderen. Dit is de basis voor je professionele carrière. Je bent in staat interacties op de werkvloer te analyseren en te bepalen welke interventies bijdragen aan betere besluitvorming, welbevinden, werkplezier en het uiteindelijke resultaat voor de organisatie. 
Je krijgt inzicht in patronen (zinvolle maar ook zinloze) die te maken hebben met jezelf, je relaties met anderen en je relatie met de maatschappij. 
Als je deze patronen doorziet leer je hoe je de sterke kanten in je persoonlijkheid succesvol kunt inzetten om je doelen te bereiken en betekenisvol te zijn voor de organisatie waarin je werkt.

Leerdoelen

1.  Je leert hoe je de sterke kanten in je persoonlijkheid succesvol kunt inzetten om doelen te bereiken.
2.  Je verwerft psychologische basiskennis in relatie tot gedrag in organisaties
3.  Je bent in staat interacties op de werkvloer te analyseren en te bepalen welke interventies bijdragen aan betere besluitvorming, welbevinden, werkplezier en uiteindelijke resultaatopbrengst voor de organisatie.  
4.  Je krijgt inzicht in patronen die te maken hebben met jezelf, je werkrelaties met anderen en je relatie met de maatschappij.
5.  Je ontwikkelt een professioneel gedragsrepertoire dat je afhankelijk van de werkomstandigheden zo goed mogelijk in zet. 

Ingangseisen

Verbredende minor.

Studenten Social Work, let op!
Negatief advies voor deelname aan de minor TPGO voor studenten van Social Work, vanwege inhoudelijke overlap in aangeboden basiskennis en thema’s. Mocht je toch heel graag de minor willen volgen, stuur dan een e-mail met onderbouwing naar de contactpersoon/coördinator. 

Literatuur

De voorgeschreven literatuurlijst ontvang je na inschrijving. Op de lijst staat alleen literatuur die we daadwerkelijk gebruiken tijdens de minor.

Rooster

De hele dag op dinsdag en donderdag. Daarnaast heb je tijd nodig voor voorbereidingen en leeractiviteiten.

Toetsing

Assessment en een portfolio.

Aanvullende informatie

Toelating geschiedt op volgorde van inschrijving. Houd er rekening mee dat een minor niet door kan gaan vanwege te weinig aanmeldingen of dat een minor vol kan zijn.

Zorg ervoor dat je leerovereenkomst voor het einde van de inschrijfperiode ondertekend is en per mail bij de contactpersoon binnen is.
Mail je overeenkomst naar minorsbe@windesheim.nl

Let op; deeltijdstudenten betalen vaak een lager bedrag aan collegegeld dan het collegegeld dat voor de deeltijd of voltijdopleiding staat waar zij de minor willen volgen. Houd er rekening mee dat je in dat geval het verschil zelf dient te betalen.

Ben je student van Windesheim? Schrijf je dan in via de intekenapplicatie van Windesheim. Kijk voor meer informatie op de site aanbod persoonlijke profilering.