Kies op maat

Inloggen Menu

Spaanse taal en cultuur

In deze minor leren studenten de Spaanse taal (ERK A1>A2) en over de cultuur van Spanje en Latijns-Amerika.

Leerdoelen

Na het volgen van de minor Spaanse taal en cultuur beheerst de student op het gebied van de Spaanse taal de belangrijkste inhouden (begrippen en concepten) over kennismaken, familie, hobby’s, landschappen, klimaat, dagelijkse activiteiten, de tijd, winkelen, eten, kleding, locaties, vakantie, persoonsbeschrijvingen, woningen, gezondheid, vrijetijdbestedingen, het verleden, koken, beroepskeuze, relaties en je mening geven.

Na het volgen van de minor Spaanse taal en cultuur beheerst de student op het gebied van de cultuur van Spanje de belangrijkste inhouden (begrippen en concepten) over de geografie, geschiedenis, politiek, maatschappij, kunst en het dagelijkse leven.

Na het volgen van de minor Spaanse taal en cultuur beheerst de student op het gebied van de cultuur van Latijns-Amerika de belangrijkste inhouden (begrippen en concepten) over de geschiedenis, kunst en politiek tot en met heden.

Ingangseisen

De minor Spaanse taal en cultuur is bedoeld voor studenten die geen native speaker zijn of  géén recente voorkennis van de Spaanse taal hebben.

Literatuur

Spaanse taal 1 en 2: Start.es 1, ISBN 9789046904732 en Start.es 2 ISBN 9789046905722, Christina Irún Chavarría & Nuria Gonzáles Gutiérrez.

Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur: materialen via de online leeromgeving.

Rooster

De minor Spaans wordt fysiek op Windesheim Zwolle uitgevoerd. 
Daarnaast wordt de blended learning methode toegepast, dat betekent dat je klassikale lessen hebt, naast tussenliggende zelfstandig studiemomenten. Zelfstandig studeer je aan de hand van online materialen die samenhangen met de actieve, geleide lessen.
De dagen/dagdelen waarop geen les gegeven wordt, zijn bewust tussen de lesmomenten door gepland, om genoeg tijd te hebben om je de lesstof eigen te maken en je voor te kunnen bereiden op de actieve lessen. Deze zelfstandige studiemomenten zijn dus geen ‘vrije’ tijd/ “vrije” dagen, maar maken onderdeel uit van het programma.

Lestijden
Maandag: 10.30-16.30
Woensdag: 10.30-13.30
Vrijdag: 10.30-13.30

Toetsing

Taal: practicum waarin alle 4 de vaardigheden worden getest: spreken en luisteren, schrijven en lezen. Cultuur: quizzen tijdens de les en opdrachten.

Aanvullende informatie

De voertaal is Nederlands en Spaans.

De minor gaat van start bij voldoende inschrijving. Toelating geschiedt op volgorde van inschrijving. Houd er rekening mee dat een minor niet door kan gaan vanwege te weinig aanmeldingen of dat een minor vol kan zijn.

Zorg ervoor dat je leerovereenkomst voor het einde van de inschrijfperiode ondertekend is en bij de contactpersoon binnen is.

Wij behandelen alleen overeenkomsten die per mail binnenkomen, dus gelieve geen overeenkomsten per post toesturen. Mail je overeenkomst naar minorsbe@windesheim.nl

Let op; deeltijdstudenten betalen vaak een lager bedrag aan collegegeld dan het collegegeld dat voor de deeltijd of voltijdopleiding staat waar zij de minor willen volgen. Houd er rekening mee dat je in dat geval het verschil zelf dient te betalen.

Ben je student van Windesheim? Schrijf je dan in via de intekenapplicatie van Windesheim. Kijk voor meer informatie op de site aanbod persoonlijke profilering.

NB de minor voor semester 1 '24-'25 zit vol, mail eventueel voor de wachtlijst naar minorsbe@windesheim.nl