Kies op maat

Inloggen Menu

Duurzame Sportevenementen met maatschappelijke impact

Voor wie is deze minor interessant? 
Natuurlijk heb je affiniteit met sport(en), anders zou je niet nieuwsgierig zijn naar deze minor. Je bent nieuwsgierig hoe duurzaamheid en maatschappelijke meerwaarde geïntegreerd kunnen worden bij grote en kleine sportevenementen. Speciaal voor CALO studenten die meer willen leren over het organiseren van sportevenementen én de diepte in willen gaan op duurzaamheid en maatschappelijke impact is deze minor de juiste keuze!

Sportevenementen worden door overheden in binnen- en buitenland steeds vaker bezien in het licht van het realiseren van maatschappelijke doelen, waaronder sociale en duurzaamheidsdoelen. Dit brengt vragen met zich mee dat bij overheden behoefte is aan kennis over de mate waarin sportevenementen voor beleidsdoelen kunnen worden aangewend en welke resultaten ermee kunnen worden geboekt.
Aan de andere kant zien steeds meer commerciële partijen kansen voor maatschappelijke profilering en sponsoring voor en in de sport en worden al deze belangen steeds zichtbaarder meegenomen in grote sportevenementen.

Leerdoelen

Het onderwijsprogramma bestaat o.a. uit de volgende onderdelen: theorielessen over eventmanagement, marketing, sportsponsoring, duurzaamheid, sociaal ondernemerschap en onderzoek (impact). Werkbezoeken op locatie van events (achter de schermen) en gastcolleges van inspirerende sprekers uit het sportnetwerk. Je werkt samen met een groepje studenten aan één of meerdere projectonderdelen van het sportevenement en betrekt daarbij intensief de externe opdrachtgever.

Leeruitkomsten (LU):

LU1: De student heeft (I) kennis en inzicht van de theorie van eventmanagement, marketing, projectmanagement, sport sponsoring adhvde modellen (… literatuur…) in de context van het organiseren van duurzame en impactrijke sportevent.

LU2: De student kan (II) kennis en inzichten van duurzaamheid toepassen in het analyseren, adviseren en in de uitvoering van een sportevent.

LU3: De student kan (III) relevante data verzamelen en interpreteren in relatie tot de maatschappelijke impact van een sportevent en maakt de impact daarbij zichtbaar. LU4: De student kan (IV) informatie, ideeën en oplossingen overbrengen m.b.v. een model/theorie op medestudenten, specialisten en niet[1]specialisten adhv een portfolio en een presentatie.

Literatuur

Geen specifieke literatuur.

Rooster

Het weekrooster bestaat uit twee dagen voor les op de Calo, één dag voor zelfstudie en twee dagen voor uitvoering en afstemming met de externe opdrachtgever van het sportevenement.

Toetsing

Centraal in deze minor staat het opstellen, uitvoeren en evalueren van het sportevenement in de sport en beweeg praktijk. Dit wordt getoetst in een assessment en een portfolio. Daarnaast wordt fundamentele kennis getoetst in een integrale theorietoets. Het behalen van de minor levert 30 EC op.

Aanvullende informatie

Deze minor wordt najaar 2021 ontwikkeld en met externe partners vormgegeven. De uitvoering is experimenteel en innovatief van opzet en vraagt dus veel van je als deelnemer.

De minor gaat van start bij voldoende inschrijving. Toelating geschiedt op volgorde van inschrijving. Houd er rekening mee dat een minor niet door kan gaan vanwege te weinig aanmeldingen of dat een minor vol kan zijn.

Zorg ervoor dat je leerovereenkomst ook voor het einde van de inschrijfperiode ondertekend is en bij de contactpersoon binnen is. Geef bij het opsturen van je leerovereenkomst ook aan of je de minor via regulier onderwijs of e-learning wilt volgen. Op dit moment kunnen wij alleen overeenkomsten die per mail worden toegestuurd in behandeling nemen, dus gelieve geen overeenkomsten per post toesturen. Mail je overeenkomst naar minorsbe@windesheim.nl

Let op; deeltijdstudenten betalen vaak een lager bedrag aan collegegeld dan het collegegeld dat voor de deeltijd of voltijdopleiding staat waar zij de minor willen volgen. Houd er rekening mee dat je in dat geval het verschil zelf dient te betalen.