Kies op maat

Inloggen Menu

Zakendoen in Duitsland en Oost-Europa

De minor start twee keer per jaar, afhankelijk van het aantal studenten die zich aanmelden, in september en februari. Duitsland is voor Nederland een zeer belangrijke handelspartner. Meer dan 50% van de Nederlandse export gaat er naartoe. Ook de handel met Polen, Tsjechië, Hongarije, Bulgarije en Roemenië is sterk in opkomst. Steeds meer Nederlandse bedrijven doen zaken in deze landen en/of vestigen zich daar. Ook ontstaat in toenemende mate omgekeerde handel vanuit deze landen richting Nederland. Hoog tijd dus om deze markt intensiever te verkennen en aandacht te geven.

Opzet van de minor

Studenten voeren een opdracht uit in samenwerking met Nederlandse en/of Duitse bedrijven in het project. Bijvoorbeeld onderzoek naar een bestaand product op een nieuwe (Duitse) markt. Welke landen/gebieden zijn het meest interessant om bewerkt te worden en hoe kan dit het beste gedaan worden? Een aantal bedrijven (bijvoorbeeld Brimos, Maple en Wecovi.) hebben al resultaten geboekt, mede door inzet van de studenten uit deze minor.

Er is veel aandacht voor de Duitse taal, cultuur, geschiedenis en het zakendoen in Duitsland en Oost-Europa. Er wordt aandacht besteed aan verschillen in omgangsvormen en wijze van communiceren.

Grijp je kans

Onderdeel van de minor is een aantal bezoeken aan Duitsland en een voormalig Oost-Europees land. De reis wordt benaderd vanuit een zakelijke invalshoek: studenten gaan op zakenreis. De totale kosten van deze excursies zijn geraamd op maximaal  550 euro. Tijdens de reis zijn er colleges en bedrijfsbezoeken.

Alleen bij Windesheim

Hoewel het bedrijfsleven en brancheverenigingen behoefte hebben aan afgestudeerde hbo’ers met kennis, kunde en ervaring met de Duitse en Oost-Europese markt, is deze minor de enige in zijn soort.

Inhoud

In deze minor komen de volgende vakken aan de orde: EC

Duitse taal                                                               4+4

Duitse en Oost-Europese Economie                            3+3

Landeskunde                                                            2+2

Exportmanagement                                                  2+2

Project                                                                     2+2

Event en Excursies                                                   2+2

 

Niveau: Gevorderd

Instapeisen:

Propedeuse behaald

 

 

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over instapeisen en de procedure op sharenet.windesheim.nl en zoek op ‘minors’ of kijk in Educator.

 

 

 

Leerdoelen

Voorbeeld leerdoel.

Ingangseisen

Grijp je kans en kies voor deze minor op gevorderd niveau. Er zijn geen specifieke toelatingseisen.

Ingangseisen: Propedeuse behaald

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over instapeisen en de procedure op sharenet.windesheim.nl en zoek op ‘minors’ of kijk in Educator.

Toetsing

Tentamen en project