Kies op maat

Inloggen Menu

Game Studio

Games: meer dan een spelletje Heb jij een passie voor het ontwikkelen van games? Denk jij ook dat games kunnen bijdragen aan een verbetering van zorg, onderwijs en veiligheid? Kom dan de minor Game Studio volgen en ontwikkel samen met andere studenten en professionals concepten voor serious games.

Leerdoelen

Een serious game ontwikkelen doe je samen met meerdere disciplines: het domein waarvoor je werkt, vormgeving én inhoud moeten nauw op elkaar zijn afgestemd zijn. Studenten vanuit allerlei disciplines doen mee, zoals informatica, game design, communicatie, etc. Iedereen draagt bij vanuit zijn eigen kennis en achtergrond. In deze minor leer je om samen te werken met meerdere disciplines op weg naar een serious game in Windesheim’s eigen gamestudio 038Games. Je leert hier om de vraag van een opdrachtgever te doorgronden en als het ware in de huid van de opdrachtgever te kruipen. Op grond daarvan ontwikkel je samen met je team passende concepten en bespreek je die met je opdrachtgever. Vervolgens wordt  beste concept verder doorontwikkeld tot een prototype-game. Je leert ook om een validatieplan op hoofdlijnen te schrijven en om je game te pitchen bij de opdrachtgever, als ware je een game-bedrijf.

De minor bestaat uit drie onderdelen. Centraal staat een groot project waarin je als multidisciplinair team samen een serious game ontwikkelt. Daarnaast volg je regelmatig ondersteunende (gast)colleges over onderwerpen die relevant zijn voor je project en de ontwikkeling van serious games in zijn algemeenheid. Verder voer je kleinere opdrachten uit die je helpen bij het grote project. Tenslotte bezoek je conferenties, symposia en bedrijven om zelf in aanraking te komen met de Nederlandse gamesindustrie, zodat je zelf alvast een start kunt maken met de opbouw van je netwerk.

Door middel van deze minor ontwikkel je kennis, vaardigheden en competenties die van pas komen bij de ontwikkeling van (serious) games, maar die ook breder toepasbaar zijn.

Aanvullende informatie

Studenten worden op conferenties, symposia en middels bedrijfsbezoeken met de gamesindustrie in aanraking gebracht zodat ze in staat zijn om zelf een netwerk op te bouwen in de Nederlandse gamesindustrie.

Ingangseisen

Er zijn verschillende rollen in het project binnen de minor mogelijk (design, development, management, marketing en communicatie). Afhankelijk van de rol die je gaat vervullen gelden andere ingangseisen. Neem voor meer informatie contact op met de contactpersoon.

Toetsing

Aan de hand van een aantal opdrachten, een aantal presentaties en de op te leveren game wordt de minor getoetst. De game-concepten en de prototypes zullen worden gepitched bij de opdrachtgever.

Literatuur

Er wordt gebruik gemaakt van vrij toegankelijke materialen.

Rooster

ma  t/m vr (fulltime)