Kies op maat

Inloggen Menu

Entrepreneurship

Wil jij ervaren hoe het is om een onderneming op te starten? Ook als je nog niet zover bent dat je nu al zeker weet dat je jouw eigen bedrijf wil gaan starten, maar je wilt onderzoeken of het ondernemerschap in je zit, dan past het keuzesemester Entrepreneurship goed in je studieprogramma.

In het begin van het semester vorm je samen met jouw medestudenten zo divers mogelijke multidisciplinaire teams van 3 tot 5 studenten. Samen met dat team ga je aan de slag om een eigen (ICT-gerelateerd) product of dienst te ontwikkelen en daarmee een bedrijf te starten. De doelstelling is om het idee voor een (ICT-gerelateerd) product of dienst planmatig uit te werken en te streven naar echte omzet.

Het Keuzesemester Entrepreneurship is op 24 EC’s gewaardeerd. Hiernaast volg je twee professionele vaardigheidsvakken van ieder 3 EC.

We bieden jou, in een team met andere studenten (minimaal 3 – 5) de ruimte je idee tot uitvoering te brengen en/of ervaring op te doen als ondernemer. Je wordt begeleid door ervaren docenten en ondernemers. Je krijgt toegang tot het Startup netwerk van Windesheim.

Theorie

Business Model Canvas, Value Proposition Design, Marketing Basics, Financial Management, Ondernemerschap, Pitching, Lean Startup

Leerdoelen

In deze minor ga je:

  • een (ICT-gerelateerde) dienst of product ontwikkelen
  • leren een business model voor deze dienst te ontwikkelen
  • een marktanalyse uitvoeren
  • een financieel plan maken
  • leren een bedrijf te ontwerpen en in te richten
  • daadwerkelijk de dienst of het product in de markt zetten
  • binnen de onderneming werken aan een ondernemende professionele houding
  • inzicht krijgen in de kansen en uitdagingen van ondernemerschap

Je werkt aan de volgende beroepstaken: Analyseren, Adviseren, Ontwerpen, Realiseren en Manage & Control.

Ingangseisen

Voor de start van het keuzesemester vereist Windesheim een minimumtotaal van 105EC over de eerste twee jaar.

Literatuur

De start-up scorecard - Het geheim van succesvolle start-ups ontrafeld - Geert-Jan Smits

ISBN 9789461265456

Rooster

De studenten volgen diverse interactieve workshops en werken minimaal vier dagen per week, van 9 – 17 uur) in de community aan de diverse onderdelen van het bedrijf en bedrijfsplan. Op maandagmiddag volgen de studenten per periode een Professionele Vaardigheid.

Toetsing

Studenten worden getoetst op:

- Professionele Houding (ondernemend)

- Portfolio-evaluatie: Het portfolio wordt gepresenteerd en voldoet aan alle minorvereisten. Je hoeft geen eindverslag op te leveren. Tevens reflecteren de studenten op het semester gebruik makend van de HBO-i competenties

Aanvullende informatie

We bieden jou, in een team met andere studenten (minimaal 3 – 5) de ruimte je idee tot uitvoering te brengen en/of ervaring op te doen als ondernemer. Je wordt begeleid door ervaren docenten en ondernemers. Je krijgt toegang tot het Startup netwerk van Windesheim.