Kies op maat

Inloggen Menu

Starting & Growing your business

We hebben nog 3 plekjes! 
Reageer snel want vol is vol.

 

Een minor waarbij je je eigen bedrijf start of laat doorgroeien.

Wil jij als ondernemer of als zelfstandig professional aan de slag, of wil je kijken of het ondernemerschap bij je past? Als het antwoord op één van deze vragen “ja” is dan is deze minor ondernemen de juiste keuze en ben je meer dan welkom! 

Het aantal zelfstandige professionals en startups in Nederland is nog nooit zo hoog geweest. Ondernemen is hard werken en succes is niet altijd verzekerd. Bij deze minor leer je wat er allemaal komt kijken bij het ondernemen. Tariefbepaling, Belastingaangiftes, BTW, Kamer van Koophandel, enz, enz. Je leert er ook research doen naar klanten en concurrenten. Je maakt tijdens de minor je eigen ondernemingsplan.

Hier leer je om een bedrijf te starten, aan de slag te gaan als ondernemer, als freelancer of als ZZP’er. Tijdens deze minor kom je ondernemers en ondernemende vakmensen tegen, van freelance ict’ers, commercieel economen, social workers, sporters, kortom iedereen die droomt van de vrijheid van het ondernemerschap.

Leerdoelen

Tijdens de minor sta jij als (aspirant) ondernemer centraal en werk je aan je eigen business idee. Je begint met een Startup Bootcamp. Een mix van hard werken en plezier.

vakken

Business Design, In Business

Opbouw

Alleen of samen met een andere studentondernemer werk je in het 1e blok -volgens de Lean Startup Methode- je idee uit in een vernieuwend, haalbaar en rendabel persoonlijk actieplan. We noemen dit “Business Design”.

In het 2e blok ben je “In Business”! Je voert met behulp van vak-coaches je actieplan uit. Zo kan je groeien daar waar het nodig is: denk bijvoorbeeld aan Online marketing, Personal Branding, Salestechnieken, netwerken, onderhandelen of juist het uitvoeren van belastingaangiftes zoals BTW en inkomstenbelasting. It’s up to you!

Tijdens de hele minor leer je jouw skills & mindset als ondernemer te verbeteren. Je krijgt intensieve coaching en begeleiding. Je leert je grenzen kennen en eventueel te verleggen. Je breidt je netwerk uit. Je leert andere ondernemers kennen en leert van hun ups maar ook hun downs.

Met deze minor doe je vaardigheden op en creëer je een mindset waarvan je in je hele professionele carrière voordeel hebt!

Schrijf je nu in en dan zien we je graag op de startup bootcamp.

Ingangseisen

Instapeisen: HBO jaar 3 of 4

Rooster

De contacturen zijn wekelijks 3 uur community college op school en gedurende het hele semester nog 4 gastcolleges van 2 uur. De gastcolleges en community colleges worden zoveel als mogelijk op 1 dag gepland.

Toetsing

Presentaties/pitchen en actieplanverslag.
​​​​​​​Aanwezigheid, de drive en een “just do it”-mindset om het beste uit jezelf te halen.

Aanvullende informatie

Kosten: €30 voor het uitvoeren van een online ondernemerstest

Overige bijzonderheden
Locatie: Hogeschool Windesheim in Almere

Voor meer inhoudelijke informatie over deze minor kun je contact opnemen met Erik van de Worp; h.j.van.de.worp@windesheim.nl