Kies op maat

Inloggen Menu

Starting & Growing your business

‘Een minor waar je je eigen bedrijf start of laat groeien'

Ondernemers zijn in de regel ontevreden mensen. Altijd zien ze kansen en verbetermogelijkheden. De wereld om hen heen kan immers zoveel mooier, beter en sneller. De bloeddruk gaat omhoog, ademhaling versnelt, radertjes gaan lopen. Dit moet en kan anders!

Als je je hierin herkent dan is dat niet zo gek! Het aantal zelfstandige professionals (ZZP'ers) in Nederland is nog nooit zo hoog geweest. Het aantal fancy start-ups blijft hierbij achter.

Maar ondernemen is keihard werken en succes is niet verzekerd. Meer dan 50% van de start-ups redt het niet binnen 5 jaar. Veel ZZP'ers weten niet wat er allemaal komt kijken bij het ondernemen. Tariefbepaling, Belastingaangiftes, BTW, Kamer van Koophandel, enz, enz. Het blijkt dat ondernemers de research naar klanten en concurrenten niet goed op orde hebben.

Heb jij de drive en juist mindset? Wil jij als ondernemer of als zelfstandige professional (ZZP'er) aan de slag? Als het antwoord op één van deze vragen "ja" is dan is deze minor de juiste keuze!

Programma

Tijdens de minor sta jij als ondernemer centraal en werk je aan je eigen business idee. Je begint met een 2-daagse Startup Bootcamp. Een mix van hard werken en veel fun. Alleen of samen met een andere studentondernemer werk je in het 1e blok - volgens de Lean Startup Methode - je idee uit in een vernieuwend, haalbaar en rendabel persoonlijk actieplan. WE noemen dit "Business Design".

In het 2e blok ben je in "In Business"! Je voert met behulp van vak-coaches je actieplan uit. Zo kan je groeien daar waar het nodige is: Denk bijvoorbeeld aan Online marketing, Personal Branding, Salestechnieken of juist het uitvoeren van belastingaangiftes zoals BTW en inkomstenbelasting. It's up to you!

Traject

Individueel of in een kleine groep met andere studentondernemers.

 

Leerdoelen

Tijdens de minor sta jij als ondernemer centraal en werk je aan je eigen business idee. Je begint met een Startup Bootcamp. Een mix van hard werken en veel fun. Alleen of samen met een andere studentondernemer werk je in het 1e blok -volgens de Lean Startup Methode- je idee uit in een vernieuwend, haalbaar en rendabel persoonlijk actieplan. We noemen dit “Business Design”.

In het 2e blok ben je “In Business”! Je voert met behulp van vak-coaches je actieplan uit. Zo kan je groeien daar waar het nodig is: Denk bijvoorbeeld aan Online marketing, Personal Branding, Salestechnieken of juist het uitvoeren van belastingaangiftes zoals BTW en inkomstenbelasting. It’s up to you!

Tijdens de hele duur van de minor wordt er veel aandacht besteed aan het verbeteren van jouw skills & mindset als ondernemer. Je krijgt intensieve coaching en begeleiding. Je wordt uitgedaagd om jezelf te stretchen. Je breidt je netwerk uit. Je leert andere ondernemers kennen en leert van hun ups maar ook de fuck ups.

Ingangseisen

Voor wie?

3e of 4e jaars studenten van alle studierichtingen met een concreet businessidee/eigen bedrijf of (aankomend) Zelfstandig Professional (ZZP'er).

Rooster

Wordt later bekend gemaakt.

Toetsing

Presentaties/pitchen en actieplanverslag.

Aanwezigheid, de drive en een "just do it" mindset om het beste uit jezelf te halen.

Aanvullende informatie

Modules

Business Design

In Business

   

Kosten

Ca. 30 euro

Overige bijzonderheden

Locatie: Almere

Onderwijsperiode: Semester 1 + 2

Niveau: Bachelor

Aantal EC: 30

Onderwijsvorm: Voltijds opleiding. 4 fysieke contacturen per 2 weken op locatie Almere en 4 uur online coaching/hoorcollege in de andere week. Daarnaast 2 uur per week online vakkennis.

Voertaal: Nederlands

Instapeisen: HBO jaar 3 of 4

Selectieprocedure: na inschrijven word je uitgenodigd jouw motivatie en je businessidee (of bestaand bedrijf) te presenteren.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter Meester: P.Meester@Windesheim.nl