Kies op maat

Inloggen Menu

CyberStars; creating a secure digital society

CyberStars; creating a secure digital society

Digitale veiligheid. De vraag is niet of, maar wanneer je er mee te maken krijgt. Ook als jurist, accountant, zorgprofessional, docent etc. Big Brother wordt Big Business. Een minor over de wereld van digitale veiligheid, ontwikkeld door journalisten en ICT-ers.

 

CyberStars; serious fun!

Wat is digitale veiligheid en wat moet jíj er nu eigenlijk mee? Van beveiliging van je social media-accounts tot cyber hacks bij bedrijven, informatiebeveiliging in jouw studiedomein tot weerbaarheid tegen desinformatie en discussies over internetvrijheid.

Hoe beweeg je je als professional in de digitale wereld en waarom is het belangrijk om daar alles over te weten? In deze vernieuwde minor Cyberstars, ontwikkeld en uitgevoerd door Fontys ICT en Fontys Journalistiek, leer je alles over de implicaties van digitale ontwikkelingen voor je toekomstige beroepspraktijk. 

Wil je alles leren over OSINT-technieken of ethisch leren hacken? Wil je leren hoe je onderzoek doet naar desinformatie of je online beveiliginsskills bijschaven? De minor Cyberstars bereid je voor op een toekomst waarin IT en Cybersecurity aan de orde van de dag zijn. Lees verder om je aan te melden! 

Information Security, of digitale veiligheid, is een actueel maatschappelijk thema. Digitale Veiligheid staat hoog op de agenda van de politiek en het bedrijfsleven, en in de journalistiek. In het nieuws hoor je regelmatig over datalekken, hacks, of privacywetgeving. Het werk van journalisten wordt steeds gevaarlijker, en de maatschappij wordt kwetsbaarder voor cyberaanvallen en desinformatie. Zowel professionals als burgers zijn daarom gebaat bij voldoende inzicht en kennis over deze vraagstukken.

Aanpak

Deze minor staat open voor studenten ICT, Journalistiek en daarbuiten. Je krijgt de kans om je te ontwikkelen op het snijvlak van Journalistiek en ICT: op het snijvlak van technische een maatschappelijke vraagstukken. Studenten van alle richtingen en achtergronden zijn welkom.

In een ‘open leeromgeving’ ga je aan de slag in multidisciplinaire teams met concrete leervragen uit het werkveld. Je wordt aangemoedigd om veel op pad te gaan en langs te gaan bij werkveldpartners, om je zo professioneel te ontwikkelen.

Wat verwachten we van jou?
- Je bent nieuwsgierig naar de wereld van cybersecurity en informatiebeveiliging;
- Je bent doelgericht, zelfsturend, assertief en je denkt graag out-of-the-box;
- Je bent gemotiveerd om samen te werken in interdisciplinaire teams met mensen van allerlei achtergronden en specialismen;
- Je bent gemotiveerd om te werken aan je professionele ontwikkeling, in het bijzonder op het gebied van feedback geven en ontvangen, presenteren, samenwerken en communicatieve vaardigheden;

Contact

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Ron Mélotte, coördinator Minor (Fontys ICT) via: 06 28486242 of r.melotte@fontys.nl


Onze studenten hebben een aantal flyers gemaakt waarin hun ervaringen zijn weergeven, leuk om te lezen!
https://fontys.nl/Studeren/Minoren/CyberStars.htm?returnurl=null

Leerdoelen

De student kan:

  • Awareness aantonen en bewustwording creëren rondom het thema digitale weerbaarheid, en dit toepassen in diens specifieke beroepspraktijk.
  • Samenhang en risico’s onderkennen tussen verschillende thema’s binnen het Cyberdomein en bepalen hoe hier mee om te gaan (inschatten, prioriteren, en toepassen van mitigerende maatregelen).
  • Volwaardig gesprekspartner kunnen zijn voor professionals (bijv. CISO’s, Hoofdredacteuren, Privacy officers) binnen zijn/haar toekomstig werkveld. Op basis van een combinatie van een professionele houding, domein-specifieke kennis en domein-overstijgende kennis van relevante ontwikkelingen en trends rondom het thema digitale weerbaarheid.
  • Afwegingen (inschattingen, keuzes) kunnen maken in je persoonlijke leefwereld rondom persoonlijke digitale veiligheid.

Ingangseisen

Minorregeling
Je kunt hier de minor regeling downloaden. Het doel van de minor regeling is om je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing eruit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de minor regeling kunnen studenten rechten ontlenen.

Toetsing

Op basis van je portfolio vindt de eindbeoordeling plaats, er zijn geen tentamens.