Kies op maat

Inloggen Menu

Ed Tech

Minor Ed Tech (Educational Technology)

Voertaal is Engels of Nederlands, afhankelijk van de inschrijvingen.

Zie je mogelijkheden voor betere (technologische) oplossingen in onderwijs om het zo beter spannender en vooral leuker te maken. Ben je ondernemend genoeg om je eigen ideeën om te zetten in een prototype en dit wellicht als basis voor een (eigen) startup te gebruiken. Dan is de Ed Tech minor iets voor jou. De wereld van concept validatie en entrepeneurship wordt dan voor je geopend.

Blijf je graag op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen? Na onze minor ben je voorbereid op de uitdagingen van de steeds veranderende wereld van op technologie gebaseerd leren, onderwijzen en trainen door onze praktische, projectmatige benadering van het conceptualiseren, bouwen en inzetten van digitale leer methoden.

Scholen zijn sterk afhankelijk van internet en andere vormen van digitale technologieën om het lesgeven en leren te verbeteren. Mobiele technologieën en online cursussen hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop informatie wordt geleverd. Op de scholen bestaat nog steeds een enorme behoefte aan nieuwe leraren die technologie-leiders worden en rolmodellen voor het integreren van betekenisvolle 21e-eeuwse technologie praktijken in het curriculum. Toekomstige afgestudeerden die in staat zijn om onderwijs- en leer pedagogieën toe te passen op webgebaseerde en multimedia technologieën zullen een concurrentievoordeel op de arbeidsmarkt ontwikkelen.

In deze minor staan real life cases, gastcolleges, inspirerende werkvormen en vooral veel doen centraal. De minor is opgezet in samenwerking met onze Partners in Education en relevante spelers in het werkveld. Het curriculum sluit dus goed aan op de vraag vanuit de praktijk.

Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

  • Instructional Design
  • Design thinking
  • Prototyping
  • Concept validation
  • Techniek
  • Business Case
  • UX / Usability
  • Learning Analytics

In de minor EdTech gaan studenten met diverse achtergronden met elkaar aan de slag en van elkaar leren. Gastsprekers zijn eerder regel dan uitzondering. Als student werk je met praktijkvoorbeelden van startups en andere grote spelers uit de Ed Tech wereld. Ook verwachten we dat je buiten de muren van de opleiding gaat kijken bij evenementen of congressen.

In de minor wordt jij uitgenodigd om jouw ondernemerschapskwaliteiten te ontwikkelen, initiatieven te nemen en veranderingen tot stand te brengen die waarde creëren voor mens en maatschappij.

Ingangseisen

Minorregeling
Je kunt hier de minorregeling downloaden. Het doel van de minor regeling is om je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing eruit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de minor regeling kunnen studenten rechten ontlenen.

Toetsing

Minor Ed Tech (Educational Technology)