Kies op maat

Inloggen Menu

Trendwatching

 

Wist je dat bij bedrijven zoals Philips een hele afdeling zit met trendonderzoekers die continu nieuwe ontwikkelingen monitoren? Wil jij ook graag leren hoe je trends kunt signaleren en onderzoeken om deze vervolgens door te vertalen naar merken en organisaties? Dan zit je bij de minor Trendwatching op de juiste plek! De minor trendwatching staat in het teken van nieuwsgierig zijn, open staan voor veranderingen en de wereld door de bril van een trendonderzoeker bekijken.

Deze minor gaat over open staan voor verandering, je onderdompelen in nieuwsgierigheid en de wereld door de ogen van een trendspotter bekijken. Binnen de minor trendwatching staan het signaleren, analyseren en het toepassen van trends centraal. Je leert in grote lijnen hoe je op een systematische manier trends kunt opsporen, analyseren en interpreteren. Je leert benoemen wat de consequenties zijn van deze ontwikkelingen. Uiteindelijk pas je gevonden trendinzichten toe in de praktijk.

Gedurende deze minor leer je hoe je systematisch trends kunt signaleren, analyseren en toepassen. Met deze kennis zul je in staat zijn om organisaties te adviseren hoe zij zich kunnen aanpassen aan de snel veranderende wereld en op die manier op lange termijn succesvol te zijn. Je leert wat trends zijn en hoe je ze opspoort maar ook hoe je trends beschrijft en visualiseert. Verschillende methodieken en technieken van trendonderzoek vormen hiervoor de basis.

In de laatste fase van de minor maak je een trendrapport op maat voor een bij jouw achtergrond of interesse passend bedrijf, merk of organisatie. Tijdens de laatste fase wordt de vertaalslag gemaakt van trends en trendonderzoek naar concrete input voor bedrijven en organisaties. Trends worden in deze fase gebruikt om bedrijven inspirerende en vernieuwende input te geven om met producten, diensten of beleid beter te kunnen inspelen op veranderingen in consumentenbehoeftes.

Je kunt deze minor ook in het Engels volgen. Klik HIER voor de beschrijving.

Praktische informatie

Voertaal: Nederlands
Locatie: Tilburg

Contact

De minor valt onder de verantwoordelijkheid van Fontys Academy for Creative Industries, Trend research and Concept creation in Lifestyle.
Coördinator: Fabienne van Engelen (contact via: minortrendwatching@fontys.nl)

Voor meer informatie kijk je op http://www.fontysaci.nl/minors/trendwatching

 

Aanvullende informatie

De Nederlandse variant van Trendwatching gaat door bij minimaal 25 inschrijvingen.

De Engelstalige variant van Trendwatching gaat door bij minimaal 10 inschrijvingen.

Toetsing

Minorregeling
Je kunt hier de minorregeling downloaden. Het doel van de minorregeling is om je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing eruit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de minorregeling kunnen studenten rechten ontlenen.