Kies op maat

Inloggen Menu

Acceleration Academy

 

Wat ga je doen?

Je volgt zes hardcore internationale business modules: de business bootcamps. In blokken van drie weken ga je gefocust aan één onderwerp werken. Hier lever je beroepsproducten op als resultaat. Alle vakken leveren een bijdrage aan jouw eigen persoonlijke ontwikkeling en wij brengen je in contact met een internationale docenten groep. In het buitenland word je ondergedompeld in een internationale omgeving waar je in contact komt met bedrijven, ondernemers, non-profit organisaties etc.

Programma

Het totale programma bestaat uit 6 moduleperiodes (6 x 5 ECTS). Elke periode kun je kiezen om de module in Eindhoven te volgen of een module in het buitenland. Je werkt gedurende het hele semester aan je eigen employability skills. (Self) leadership, proactivity, solution orientating thinking etc. De overall coaches volgen je ontwikkeling en zullen uiteindelijk bepalen of je de minor hebt gehaald of niet. Je leert, je ervaart en je krijgt les/begeleiding van internationale professoren. De bijeenkomsten kunnen bestaan workshops en impulsbijeenkomsten maar soms ook gewone kennislessen. Alle bijeenkomsten zijn gericht op het adviseren en er worden internationale vraagstukken behandeld. Deze vraagstukken kunnen per semester wisselen. We werken aan cases waar bedrijven nu naar vragen.

Locatie - Binnen- of buitenland?

De vakken worden op verschillende locaties en in verschillende landen aangeboden: Bordeaux, Madrid, Alnwick UK, Miami, Bangkok, Ottawa…behoren o.a. tot de mogelijkheden. Mocht je minder reislustig zijn  dan kun je ook alle modules in Eindhoven. Docenten uit VS, Libanon, Argentinië vliegen naar Eindhoven om daar les te geven. Verder heb je de mogelijkheid om virtuele stages te lopen maar je zou ook stage op locatie kunnen doen.

Internationaal

De voertaal van de minor is Engels. Je zit hoe dan ook met studenten van verschillende nationaliteiten in de klas. Het programma is in samenwerking met onze partnerinstituten samengesteld. Dit programma is een onderdeel van de BELCO Alliance  (www.belco-edu.com ) een consortium van universiteiten die samenwerken op het gebied van curriculum ontwikkeling, projecten en onderzoek. Het programma heeft als doel employability skills bij studenten verder te ontwikkelen.

Contact

Program Manager: Maurice Cuypers

accelerationacademy@fontys.nl

T: +31 8850 74939

Toetsing

Minorregeling

Je kunt hier de minorregeling downloaden. Het doel van de minorregeling is om je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing eruit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de minorregeling kunnen studenten rechten ontlenen.

Aanvullende informatie

Klik hier voor de brochure van de minor ACCELERATION ACADEMY