Kies op maat

Inloggen Menu

Consultancy

Zoek je een minor waarbij je precies die skills leert die je nodig hebt in het bedrijfsleven? Lijkt het je leuk om samen met je medestudenten van allerlei verschillende opleidingen ons adviesbureau te runnen? Dan is de minor Consultancy iets voor jou.

De minor Consultancy in het kort:

  • enorme sprong in je ontwikkeling, waarmee je je onderscheidt van leeftijdsgenoten
  • ontwikkel talloze skills, zoals mondeling en schriftelijk adviseren, klantgericht werken en communiceren, omgaan met verschillende typen mensen, pitchen, onderhandelen, timemanagement, plannen, organiseren en samenwerken in multidisciplinaire teams
  • veel ruimte voor eigen initiatief; bepaal zelf hoeveel uitdaging je wilt
  • groei door persoonlijke coaching
  • mogelijkheid om zelf opgeleid te worden tot business coach
  • vrije keuze uit meerdere opdrachten die je tegelijkertijd uitvoert in gemengde projectgroepen
  • gedegen introductieprogramma ‘aan de slag als junior consultant’, met onder meer masterclasses vanuit het bedrijfsleven
  • ‘on demand’ ondersteuning door professionals uit het werkveld
  • enorme uitbreiding van je netwerk
  • flexibele werktijden
  • gezellig team

Leerdoelen

De minor Consultancy werkt met zogenaamde ‘leeropbrengsten’. Hieronder staan de vijf leeropbrengsten op een rijtje.

  1. De student neemt verantwoordelijkheid alsof het consultancybureau zijn eigen bedrijf betreft, levert een actieve bijdrage aan het team, is zelfsturend, proactief en zichtbaar.

  2. De student onderzoekt de vraag / behoefte van de opdrachtgever, formuleert een opdracht die aansluit bij de behoefte van de opdrachtgever en uitvoerbaar is voor de student.

  3. De student past zijn kennis en inzicht over het eigen vakgebied en/of andere vakgebieden toe op de situatie van de opdrachtgever en zijn organisatie. De student beargumenteert in hoeverre zijn advies en/of oplossing een bijdrage levert aan het oplossen van het probleem van de opdrachtgever.

  4. De student sluit merkbaar en onderbouwd aan bij de belevingswereld en behoeften van de opdrachtgever en legt verantwoording af over de gemaakte uren.

De student neemt regie met betrekking tot het eigen leerproces en boekt zichtbare progressie op de leerdoelen die hij heeft geformuleerd op het vlak van professionele ontwikkeling.

Ingangseisen

Deze minor richt zich vooral op studenten die een ‘bedrijfsgerichte’ (organisatiegerichte) opleiding doen. Denk hierbij aan opleidingen op de volgende terreinen: (technische) bedrijfskunde, belastingrecht, human resource management, informatie- en communicatietechnologie, (internationale) communicatie, (internationaal) management, finance & control, financiële dienstverlening, marketing / sales, ondernemerschap, recht, retailmanagement en vastgoed. Studenten van andere richtingen zijn ook mogelijk, mits deze toegevoegde waarde kunnen bieden aan de opdrachtgevers van Fontys Consultancy. 

Rooster

Tijdens deze minor zijn er geen roosters, verplichte lessen en kennistoetsen. Je kunt de minor het meest vergelijken met het werken bij een adviesbureau.


Je werkt ca. 6 uur per dag bij Fontys Consultancy op kantoor en kiest zelf hoe laat je begint (ergens tussen 8.00 en 10.00 uur). Op kantoor kun je overleggen met je medestudenten en krijg je ondersteuning van je coach en de begeleidende docenten. Hiernaast heb je één flexibele dag per week. Deze dag kun je bijvoorbeeld gebruiken om thuis te werken of om vakken op school te herkansen. Het is ook mogelijk deze dag in te zetten voor het werken bij je stagebedrijf of een andere relevante bijbaan.

Elke maandag van 10.00-10.45 uur is er teamoverleg. Het is de bedoeling dat iedereen hierbij (fysiek of online) aanwezig is.

Toetsing

Aan het einde van de minorperiode levert de student een portfolio op. Dit portfolio bestaat uit een verzameling ‘bewijsstukken’ waarmee de student zelf aantoont dat deze de leeropbrengsten in voldoende mate heeft gerealiseerd. Hierna vindt een eindgesprek plaats in de vorm van een criteriumgericht interview. Tijdens dit gesprek licht de student het portfolio toe.

Minorregeling

Je kunt hier de minorregeling downloaden. Het doel van de minorregeling is om je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing eruit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de minorregeling kunnen studenten rechten ontlenen.

Aanvullende informatie

Tijdens de minor Consultancy zul je werken op het kantoor van Fontys Consultancy Strijp-S.
Adres: Klokgebouw 144 in Eindhoven. Dit is op ca. 2 minuten lopen van station Eindhoven Strijp-S en een drietal buslijnen naar station Eindhoven Centraal.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met dhr. Kelly van der Heijden, coördinator van de minor Consultancy: fec-minor-consultancy@fontys.nl of 06 - 502 42 138.