Kies op maat

Inloggen Menu

Minor Engels I

‘Language is the dress of thought’ – Samuel Johnson

 

Dit is het eerste gedeelte van de minor Engels van 30 ECTS.  De twee delen zijn los van elkaar te volgen of je kunt een combinatie maken met een gedeelte Nederlands of Duits.

 

Tijdens de minor Engels I ontwikkel je je Engelse taalvaardigheid zodat je goed uit de voeten kunt in het Engels in je toekomstige beroep. Uiteraard wordt dit gekoppeld aan de cultuur en ontwikkelingen in hedendaagse Engelstalige wereld. Na deze minor kan je je prima redden in het Engels zowel receptief (lezen en luisteren) als actief (schrijven en spreken).  De minor Engels I bestaat uit vijf modules, vier van deze modules richten zich op de vaardigheden spreken, schrijven, luisteren en lezen. In de vijfde module verdiep je je in de (beroepsmatige) cultuur en samenleving van de

Leerdoelen

Je verbetert je Engelse taalvaardigheden door actief deel te nemen aan luister-, lees- en spreekopdrachten gebaseerd op het Cambridge Engels curriculum.

Je verbetert je communicatieve effectiviteit door het schrijven van verschillende teksten, door het spreken van Engels in lesactiviteiten en door het luisteren naar opnames en medestudenten.

Je perfectioneert je Engels door verschillende aspecten van grammatica, vocabulaire en stijl te leren toepassen die jouw communicatie kunnen ondersteunen in professionele situaties.

Je wordt je bewust van je leerproces door het ontvangen van feedback van medestudenten en docenten en het geven van feedback op het werk van medestudenten.

Je ontwikkelt leerstrategieën die je helpen om je Engelse taalvaardigheid te verbeteren.

Ingangseisen

ERK niveau A2. Toelating na een schriftelijke intake, de uitslag is bindend.

De propedeuse moet behaald zijn.

Rooster

Periode 1 en 3

  • 15 contacturen per week inclusief coaching
  • 10 weken per periode; 8 lesweken, 2 tentamenweken

Toetsing

De verschillende modules worden afgesloten met zowel schriftelijke als mondelinge toetsen, evenals verschillende soorten schrijfopdrachten.

Aanvullende informatie

Leslocaties:

Eindhoven en Sittard

De minor Taal en Cultuur vind je op  de 3e verdieping van De Witte Dame, Emmasingel 28 in Eindhoven, of bij de Lerarenopleiding in Sittard. Beide onderwijslocaties bevinden zich op enkele minuten loopafstand van het NS-station.