Kies op maat

Inloggen Menu

Minor Engels I

‘Language is the dress of thought’ – Samuel Johnson

Tijdens de minor Engels I ontwikkel je je Engelse taalvaardigheid zodat je goed uit de voeten kunt in het Engels in je toekomstige beroep. Uiteraard wordt dit gekoppeld aan de cultuur en ontwikkelingen in hedendaagse Engelstalige wereld. Na deze minor kan je je prima redden in het Engels zowel receptief (lezen en luisteren) als actief (schrijven en spreken).  

Alle lesactiviteiten zijn gericht op het verbeteren van je communicatieve competenties. Het programma biedt een goede variatie van aansprekende, actieve werkvormen. Bij de vakken Speaking, Writing en Reading & Listening ligt de nadruk op het vergroten van jouw taalkennis en het verbeteren van algemene taalvaardigheden. Daarnaast is er een afwisselend aanbod van verdiepende of verbredende workshops gericht op cultuur of beroepsvaardigheden. 15EC studenten werken zelfstandig aan het schrijven van een goed onderbouwd argumentatief essay.

 

Leerdoelen

  • Je verbetert je Engelse taalvaardigheden door actief deel te nemen aan luister-, lees- en spreekopdrachten gebaseerd op het Cambridge Engels curriculum.
  • Je verbetert je communicatieve effectiviteit door het schrijven van verschillende teksten, door het spreken van Engels in lesactiviteiten en door het luisteren naar opnames en medestudenten.
  • Je perfectioneert je Engels door verschillende aspecten van grammatica, vocabulaire en stijl te leren toepassen die jouw communicatie kunnen ondersteunen in professionele situaties.
  • Je wordt je bewust van je leerproces door het ontvangen van feedback van medestudenten en docenten en het geven van feedback op het werk van medestudenten.
  • Je ontwikkelt leerstrategieën die je helpen om je Engelse taalvaardigheid te verbeteren.

Ingangseisen

Je moet voldoen aan de eisen die jouw opleiding stelt aan het volgen van een minor.

Instapniveau is ERK niveau A2. Toelating na een schriftelijke intake, de uitslag is bindend.

Rooster

Startmomenten: periode 1 (eind augustus) en periode 3 (februari) 

  • 15 contacturen per week inclusief coaching
  • 10 weken per periode; 8 lesweken, 2 tentamenweken

Toetsing

  • schriftelijk tentamen voor luister- en leesvaardigheid
  • mondelinge presentatie spreekvaardigheid
  • boekverslag (schrijfvaardigheid)
  • individuele en/of groepsopdrachten (variërend per workshop)
  • argumentatief essay (alleen 15EC programma)

Aanvullende informatie

Inschrijven

Dit is het eerste gedeelte van de minor Engels van 30 ECTS.  De twee delen zijn los van elkaar te volgen of je kunt een combinatie maken met een van onze andere taalminoren.

Wanneer je de volledige minor Engels (30 EC) wil volgen, meld je dan aan via de pagina van de minor Taal en Cultuur (taalkeuze aangeven op de leerovereenkomst). 

De minor Engels I (15 EC) en Engels II (15 EC) samen bestaan uit hetzelfde programma als de minor Taal en cultuur Engels ter waarde van 30 EC. 

Leslocatie

Eindhoven

De minor Taal en Cultuur vind je op de 3e verdieping van De Witte Dame, Emmasingel 28 in Eindhoven (op enkele minuten loopafstand van het NS-station).