Kies op maat

Inloggen Menu

Minor Engels II

‘To have another language is to possess a second soul.’  ‒ Charlemagne

 

Dit is het tweede gedeelte van de minor Engels van 30 ECTS. De twee delen zijn los van elkaar te volgen of je kunt een combinatie maken met een gedeelte Nederlands of Duits.

 

 

Tijdens de minor Engels II ontwikkel je je Engelse taalvaardigheid zodat je nog beter uit de voeten kunt in het Engels in je toekomstige beroep. Naast aandacht voor cultuur van de Engelstalige wereld, spitst de minor Engels II zich toe op het correct gebruik van Engels in het hoger onderwijs en het werkveld. Tijdens de minor zal je klaargestoomd worden voor je Engelstalige vervolgstudie, of voor die mooie baan in een internationale onderneming. De minor Engels II bestaat uit vijf modules, vier van deze modules richten zich op de vaardigheden spreken, schrijven, luisteren en lezen. De vijfde module richt zich op de cultuur en samenleving van de Engelstalige wereld en een verdieping van je beroepsvaardigheden binnen een Engelstalige context.

Leerdoelen

Je tilt je Engelse taalvaardigheden naar een hoger niveau door actief deel te nemen aan luister-, lees- en spreekopdrachten gebaseerd op het Cambridge Engels curriculum.

Je verbetert je communicatieve effectiviteit door het schrijven van verschillende teksten, door het spreken van Engels in lesactiviteiten en door het luisteren naar opnames en medestudenten.

Je perfectioneert je Engels door verschillende aspecten van grammatica, vocabulaire en stijl te leren toepassen die jouw communicatie kunnen ondersteunen in professionele situaties.

Je ontwikkelt leerstrategieën die je helpen om je Engelse taalvaardigheid te verbeteren.

Je wordt je bewust van je leerproces door het ontvangen van feedback van medestudenten en docenten en het geven van feedback op het werk van medestudenten.

Ingangseisen

De propedeuse moet behaald zijn.

ERK niveau B2. Toelating na een schriftelijke intake, de uitslag is bindend.

Rooster

Periode 2 en 4

  • 15 contacturen per week inclusief coaching
  • 10 weken per periode; 8 lesweken, 2 tentamenweken

Toetsing

De verschillende modules worden afgesloten met zowel schriftelijke als mondelinge toetsen, evenals verschillende soorten schrijfopdrachten.

Aanvullende informatie

Rooster

Periode 2 en 4

  • 15 contacturen per week inclusief coaching
  • 10 weken per periode; 8 lesweken, 2 tentamenweken