Kies op maat

Inloggen Menu

Minor Nederlands I

‘De grenzen van mijn taal zijn de grenzen van mijn wereld.’ – Ludwig Wittgenstein

 

Dit is het eerste gedeelte van de minor Nederlands van 30 ECTS. De twee delen zijn los van elkaar te volgen of je kunt een combinatie maken met een gedeelte Engels of Duits.

 

 

Wil je goed leren presenteren of beter uit je woorden komen in verschillende situaties? Kun je wat extra training gebruiken in het schrijven van teksten? Wil je bovendien oefenen in het ordenen van informatie en rapporteren? Dan ben je hier aan het juiste adres.

De minor Nederlands I bestaat uit vijf modules. Vier van deze modules richten zich op de vaardigheden schrijven, lezen, formuleren en rapporteren. De vijfde module richt zich op het spreken ten behoeve van je major en je toekomstige beroep. Je basis in het Nederlands wordt op alle gebieden versterkt.

Leerdoelen

Jouw taalvaardigheid wordt aangescherpt en onderhouden. Daarnaast leer je overtuigend of beschouwend te spreken. Bovendien leer je een heldere tekst te schrijven volgens structuren passend bij het beoogde schrijfdoel. Omgekeerd ben je in staat een doel van een auteur uit geschreven bronnen te filteren. Tot slot kijk je kritisch naar verschillende uitingsvormen van de Nederlandse cultuur en leert om te gaan met communicatieve verschillen in beroepsspecifieke situaties.

Ingangseisen

De propedeuse moet behaald zijn.

ERK-niveau: B1/B2. Toelating na een schriftelijke intake, de uitslag is bindend.

Literatuur

Hogeschooltaal.nl voor de module Taalvaardigheid

Rooster

Periode 1 en 3

  • 15 contacturen per week inclusief coaching
  • 10 weken per periode; 8 lesweken, 2 tentamenweken

Toetsing

De student rondt de modules af door een schriftelijke of mondelinge toets of een schrijfproduct te maken.

Aanvullende informatie

Leslocaties

Eindhoven en Sittard

De minor Taal en Cultuur vind je op  de 3e verdieping van De Witte Dame, Emmasingel 28 in Eindhoven, of bij de Lerarenopleiding in Sittard. Beide onderwijslocaties bevinden zich op enkele minuten loopafstand van het NS-station.