Kies op maat

Inloggen Menu

Minor Nederlands II

‘Een overtuiging die door alle mensen wordt gedeeld, wortelt in de werkelijkheid.’  - Aristoteles

 

Dit is het tweede gedeelte van de minor Nederlands van 30 ECTS. De twee delen zijn los van elkaar te volgen of je kunt een combinatie maken met een gedeelte Engels of Duits.

 

Wil jij professioneel leren pitchen zodat jouw overtuiging transformeert in een waarheid als een koe? Wil je een steviger theoretisch kader als basis voor scripties en andere onderzoeksrapporten? Of kun je wat training gebruiken in het snellezen en doorgronden van bijvoorbeeld academische teksten? De minor Nederlands II bestaat uit vijf modules. Vier van deze modules richten zich op de vaardigheden schrijven, lezen, formuleren en rapporteren. De vijfde module leer je professioneel pitchen en het overtuigend voeren van een goed debat.

Leerdoelen

Je ontwikkelt en verdiept verschillende vaardigheden van het Nederlands op het hoogst mogelijke niveau. Zowel spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid als leesvaardigheid worden naar een maximaal niveau getild. Zo weet de student feilloos een schrijfdoel van een auteur te bepalen waardoor teksten naar waarde kunnen worden ingeschat. Omgekeerd weet de student zijn verhaal perfect af te stemmen op zijn publiek. Daarnaast leert de student kritisch te kijken naar verschillende uitingsvormen van de Nederlandse cultuur en leert hij om te gaan met communicatieve verschillen in beroepsspecifieke situaties.

Ingangseisen

De propedeuse moet behaald zijn.

ERK-niveau: B2/C1. Toelating na een schriftelijke intake, de uitslag is bindend.

Literatuur

Hogeschooltaal.nl voor de module Taalvaardigheid

Rooster

periode 2 en 4

  • 15 contacturen per week inclusief coaching
  • 10 weken per periode; 8 lesweken, 2 tentamenweken

Toetsing

De student rondt de modules af door een schriftelijke of mondelinge toets of een schrijfproduct te maken.

Aanvullende informatie

Leslocaties

Eindhoven en Sittard

De minor Taal en Cultuur vind je op  de 3e verdieping van De Witte Dame, Emmasingel 28 in Eindhoven, of bij de Lerarenopleiding in Sittard. Beide onderwijslocaties bevinden zich op enkele minuten loopafstand van het NS-station.