Kies op maat

Inloggen Menu

Minor Duits I

Dit is het eerste gedeelte van de minor ‘Deutsch für Beruf und Alltag’ van 30 ECTS. De twee delen zijn los van elkaar te volgen of je kunt een combinatie maken met een gedeelte Engels of Nederlands.

 

Wil je jouw spreek-, lees-, luister- en schrijfvaardigheid in het Duits verbeteren? Er zijn redenen genoeg. Je kunt beter uit de voeten op je reizen naar Duitstalige landen. Als je met Duitstalige (zaken)partners kunt communiceren, bouw je een sterkere relatie op met hen. Inzicht in de Duitse cultuur en het alledaagse leven opent nieuwe deuren en zorgt er voor dat je „über den Tellerrand” kunt kijken. Nieuwe connecties maken? Allemaal geen probleem als je jouw niveau Duits naar het volgende niveau tilt.

De minor Duits I bestaat uit vijf modules, vier van deze modules richten zich op de vaardigheden spreken, schrijven, luisteren en lezen. De vijfde module richt zich op verkenning van de Duitstalige cultuur en samenleving met een studiereis naar een Duitstalig gebied.

Leerdoelen

Je leert op ERK-taalniveau B1 ideeën, meningen en informatie zowel mondeling als schriftelijk aan anderen over te dragen. Aan de hand van interessante thema’s verdiep je je kennis van het Duits in taalvaardigheidstrainingen en workshops. Je maakt hierdoor makkelijker contact in de Duitse taal en je kunt algemene en beroepsspecifieke cultuurverschillen benoemen en strategieën toepassen om in te spelen op de verschillen in interculturele communicatie.

Aanvullende informatie

Leslocaties

Eindhoven en Sittard

De minor Taal en Cultuur vind je op de 3e verdieping van De Witte Dame, Emmasingel 28 in Eindhoven, of bij de Lerarenopleiding in Sittard. Beide onderwijslocaties bevinden zich op enkele minuten loopafstand van het NS-station. 

Ingangseisen

Afgeronde Propedeuse

ERK niveau A2+ taalniveau in het Duits. Toelating na een schriftelijke intake, de uitslag is bindend.

Eindexamen VWO/HAVO Duits of een Goethe B1 certificaat strekt tot aanbeveling maar is niet verplicht.

Toetsing

Er wordt schriftelijk, mondeling, in vorm van een presentatie of werkstuk (zowel in groepen als individueel) getoetst.

Rooster

periode 1 en 3

  • 15 contacturen per week inclusief coaching
  • 10 weken per periode; 8 lesweken, 1 tentamenweek en 1 week studiereis naar Duitsland.