Kies op maat

Inloggen Menu

Minor Chinees I

万事开头难 – All things are difficult before they are easy

Dit is het eerste gedeelte van de minor Chinees van 30 ECTS.  De twee delen zijn los van elkaar te volgen of je kunt een combinatie maken met een gedeelte Nederlands, Duits of Engels.

Tijdens de minor Chinees I leer je de basis van de Chinese taal, in Eindhoven! Dank zij de intensieve lessen en de ervaren docenten kun je je na 10 weken verstaanbaar maken in het Chinees, zowel receptief (lezen en luisteren) als actief (schrijven en spreken). Uiteraard worden deze lessen gekoppeld aan de cultuur en de ontwikkelingen van China in de hedendaagse wereld. Zo zal je naast de lessen Chinees ook werken aan een praktijkopdracht waarin je je major verbindt met de Chinese taal en cultuur.

Leerdoelen

Je ontwikkelt je Chinese taalvaardigheden door actief deel te nemen aan luister-, lees- en spreekopdrachten gebaseerd op het curriculum van Guangxi Normal University in Guilin, China.

Je doet basiskennis op van de cultuur van het taalgebied.

Je bestudeert de ontwikkelingen van jouw vakgebied in China.

Je wordt je bewust van je leerproces door het ontvangen van feedback van docenten.

Je ontwikkelt leerstrategieën die je helpen om je Chinese taalvaardigheid te verbeteren.

Aanvullende informatie

Leslocaties

Eindhoven

De minor Taal en Cultuur vind je op  de 3e verdieping van De Witte Dame, Emmasingel 28 in Eindhoven, enkele minuten loopafstand van het NS-station.

 

Ingangseisen

Er is geen voorkennis vereist voor Chinees I. De propedeuse moet behaald zijn.

Toetsing

De verschillende modules worden afgesloten met zowel schriftelijke als mondelinge toetsen, evenals verschillende soorten schrijfopdrachten.

Rooster

Periode 1 en 3

  • 15 contacturen per week inclusief coaching
  • 10 weken per periode; 8 lesweken, 2 tentamenweken