Kies op maat

Inloggen Menu

Minor Chinees I

万事开头难 – All things are difficult before they are easy

Tijdens de minor Chinees I leer je de basis van de Chinese taal, in Eindhoven. Dankzij de intensieve lessen en de ervaren docenten kun je je na 10 weken goed uit de voeten in het Chinees, zowel receptief (lezen en luisteren) als actief (schrijven en spreken). Uiteraard worden deze lessen gekoppeld aan de cultuur en de ontwikkelingen van China in de hedendaagse wereld. Zo zal je naast de lessen Chinees ook werken aan een praktijkopdracht waarin je je major verbindt met de Chinese taal en cultuur.

Dit is het eerste gedeelte van de minor Chinees van 30 ECTS.  De twee delen zijn los van elkaar te volgen of je kunt een combinatie maken met één van onze andere taalminoren. 

Wanneer je de volledige minor Chinees (30 EC) wil volgen, meld je dan aan via de pagina van de minor Taal en Cultuur (taalkeuze aangeven op de leerovereenkomst). 

De minor Chinees I (15 EC) en Chinees II (15 EC) samen bestaan uit hetzelfde programma als de minor Taal en cultuur Chinees ter waarde van 30 EC. 

Leerdoelen

  • Je ontwikkelt je Chinese taalvaardigheden door actief deel te nemen aan luister-, lees- en spreekopdrachten.
  • Je doet basiskennis op van de cultuur van het taalgebied.
  • Je bestudeert de ontwikkelingen van jouw vakgebied in China.
  • Je wordt je bewust van je leerproces door het ontvangen van feedback van ervaren docenten.
  • Je ontwikkelt leerstrategieën die je helpen om je Chinese taalvaardigheid te verbeteren.

Ingangseisen

Je moet voldoen aan de eisen die jouw opleiding stelt aan het volgen van een minor. Voor deze minor wordt geen voorkennis verwacht. Je start echt vanaf nul. Heb je wel voorkennis, dan krijg je een intakegesprek om te zien of deze minor van toegevoegde waarde is op je reeds bestaande kennis.

Rooster

Startmomenten: periode 1 (eind augustus) en periode 3 (februari) 

  • 15 contacturen per week inclusief coaching
  • 10 weken per periode; 8 lesweken, 2 tentamenweken

Toetsing

De verschillende modules worden afgesloten met zowel schriftelijke als mondelinge toetsen, evenals verschillende soorten schrijfopdrachten. In je eindverslag leg je de koppeling met je beroepsprofiel.

  • schriftelijke tentamens voor integraal Chinees, luistervaardigheid en lees- en schrijfvaardigheid.
  • mondeling tentamen spreekvaardigheid.
  • cultuuropdrachten.

Aanvullende informatie

Leslocatie: Eindhoven

De minor Taal en Cultuur vind je op de 3e verdieping van De Witte Dame, Emmasingel 28 in Eindhoven, enkele minuten loopafstand van het NS-station.