Kies op maat

Inloggen Menu

Minor Chinees II

桂林山水甲天下  ‒ Guilin’s mountain and water scenery is the best under heaven

Dit is het tweede gedeelte van de minor Chinees van 30 ECTS. Dit onderdeel is alleen te volgen nadat je de minor Chinees I succesvol hebt afgesloten, of wanneer je voorkennis hebt van de taal.

Tijdens de minor Chinees II verstevig je je Chinese taalvaardigheid in het prachtige Guilin, China. Door ondergedompeld te worden in de taal en cultuur, verwerf je een gedegen basiskennis Mandarijn, krijg je inzicht in de rol van China in de globaliserende wereld en doe je bovenal een schitterende ervaring op. En, zo kun je in straks Chinees op je CV zetten! Gedurende periode 2 of 4 volg je een programma aan de Guangxi Normal University waar je je kennis van de taal en cultuur verder ontwikkelt en deze meteen in de praktijk kunt brengen. Naast het verplichte programma, met vakken als spreken, luisteren, lezen en schrijven, worden er in Guilin keuzelessen aangeboden zoals kaligrafie en tai chi. Ondertussen werk je aan een praktijkopdracht waarin je je major verbindt met de Chinese taal en cultuur.

Leerdoelen

Je verbetert je Chinese taalvaardigheden door actief deel te nemen aan luister-, lees- en spreekopdrachten op Guangxi Normal University in Guilin, China.

Je verdiept je in de cultuur van het taalgebied.

Je bestudeert de ontwikkelingen van jouw vakgebied in China terwijl je in het land woont.

Je wordt je bewust van je leerproces door het ontvangen van feedback van docenten.

Je ontwikkelt leerstrategieën die je helpen om je Chinese taalvaardigheid te verbeteren.

Ingangseisen

Voor deze minor moet je de minor Chinees I succesvol hebben afgerond.

Of, wanneer je beperkte voorkennis hebt van het Chinees op maximaal A1-niveau, nodigen we je uit voor een intakegesprek en test. We bekijken dan je niveau en of je in aanmerking komt om in periode 2 of 4 naar China te gaan.

De propedeuse moet behaald zijn.

Rooster

Periode 2 en 4

  • 15 contacturen per week inclusief coaching
  • 10 weken per periode; 8 lesweken, 2 tentamenweken

Toetsing

De verschillende modules worden afgesloten met zowel schriftelijke als mondelinge toetsen, evenals verschillende soorten schrijfopdrachten.

Aanvullende informatie

Leslocaties:

Guangxi Normal University, Guilin, China

Je wordt op de campus van de universiteit gehuisvest in het nieuwe elf verdiepingen hoge gebouw van het International Education Center, waar ook de lessen worden gegeven.