Kies op maat

Inloggen Menu

Minor Spaans I

In de minor Spaans leer je één van de meest gesproken talen ter wereld.

In de minor Spaans I maak je kennis met de Spaanse taal en de Spaanstalige wereld. Aan het eind van de periode heb je het niveau A1 van het Europees Referentiekader bereikt en kun je je in alledaagse situaties redden in het Spaans. In het programma wordt er ook aandacht besteed aan de cultuur van Spanje en Latijns-Amerika.

Leerdoelen

  • Studenten verbeteren hun Spaanse taalvaardigheden door actief deel te nemen aan luister-, lees- en spreekopdrachten.
  • Studenten worden zich bewust van hun taalverwerving door leerstrategieën te ontwikkelen om hun Spaanse taalvaardigheid te verbeteren.
  • Studenten verbeteren hun communicatieve effectiviteit door het schrijven van verschillende teksten, door het spreken van Spaans in lesactiviteiten en door het luisteren naar diverse opnames en medestudenten.
  • Studenten worden zich bewust van de verschillende aspecten van grammatica, vocabulaire en stijl die communicatie kunnen beïnvloeden.
  • Studenten werken aan correctheid van hun Spaans door het ontvangen van feedback van medestudenten en docenten en het geven van feedback op het werk van medestudenten.

Ingangseisen

Je moet voldoen aan de eisen die jouw opleiding stelt aan het volgen van een minor.

Bij aanvang van de minor gaan we ervan uit dat je nog geen Spaanse les hebt gehad. Beschik je over enige basiskennis (A1-niveau), dan ben je wel toelaatbaar. Door middel van een intaketest en -gesprek wordt jouw beginniveau vastgesteld en kun je in aanmerking komen voor een vervangende opdracht ter compensatie van de aanwezige voorkennis.

Rooster

Startmomenten: periode 1 (eind augustus) en periode 3 (februari) 

10 weken per lesperiode: 8 lesweken + 2 tentamenweken

16 contacturen per week

Toetsing

  • schriftelijke toets communicatie/grammatica
  • schriftelijke toets lezen/luisteren
  • presentatie en video-opdracht

N.B. Wanneer je alleen Spaans I volgt, sluit je af met een mondeling tentamen.

Aanvullende informatie

Inschrijven

Dit is het eerste gedeelte van de minor Spaans van 30 ECTS. De twee delen zijn los van elkaar te volgen of je kunt een combinatie maken met één van onze andere taalminoren.

Wanneer je de volledige minor Spaans (30 EC) wil volgen, meld je dan aan via de pagina van de minor Taal en Cultuur (taalkeuze aangeven op de leerovereenkomst). 

De minor Spaans I (15 EC) en Spaans II (15 EC) samen bestaan uit hetzelfde programma als de minor Taal en cultuur Spaans ter waarde van 30 EC. 

 

Leslocatie Eindhoven

De minor Taal en Cultuur vind je op de 3e verdieping van De Witte Dame, Emmasingel 28 in Eindhoven (op enkele minuten loopafstand van het NS-station).