Kies op maat

Inloggen Menu

Minor Spaans II

 

In de minor Spaans II verdiep en verbreed je de reeds aanwezige kennis van de Spaanse taal en de Spaanstalige wereld. Aan het eind van deze periode heb je het niveau A2 van het Europees Referentiekader bereikt en kun je je in alledaagse situaties redden in het Spaans. Zowel mondeling als schriftelijk leer je via alledaagse thema’s informatie over te dragen en ook te begrijpen. De cultuur van Spanje en Latijns-Amerika komt hierbij eveneens aan bod.

Leerdoelen

 • Studenten verbeteren en verdiepen hun Spaanse taalvaardigheden door actief deel te nemen aan luister-, lees- en spreekopdrachten.
 • Studenten worden zich bewust van hun taalverwerving door leerstrategieën te ontwikkelen om hun Spaanse taalvaardigheid te verbeteren.
 • Studenten verbeteren en verdiepen hun communicatieve effectiviteit door het schrijven van verschillende teksten en door het spreken van Spaans in lesactiviteiten.
 • Studenten leren de verschillende aspecten van grammatica, vocabulaire en stijl toe te passen die communicatie kunnen beïnvloeden in een professionele omgeving.
 • Studenten werken aan correctheid van hun taalvaardigheid door het ontvangen van feedback van medestudenten en docenten en het geven van feedback op het werk van medestudenten.

Ingangseisen

Als je voldoende voorkennis hebt (vergelijkbaar met ERK-niveau A1), kun je Spaans II volgen. Om deel te nemen aan Spaans II krijg je een intakegesprek/toets waarin gevraagd wordt om beheersing van:

 • vervoeging van tegenwoordige tijd en voltooide tijd
 • woordenschat op A1 niveau
 • zowel mondeling als schriftelijk over eenvoudige dagelijkse routines kunnen communiceren

Is je niveau hoger dan A2, dan kun je niet deelnemen aan de minor Spaans aangezien dit het eindniveau van deze minor is.

Rooster

Startmomenten: periode 2 (november) en periode 4 (april)

10 weken per lesperiode: 8 lesweken + 2 tentamenweken

16 contacturen per week

Toetsing

 • schriftelijke toets communicatie/grammatica
 • schriftelijke toets lezen/luisteren en schrijven
 • mondeling tentamen

Aanvullende informatie

Inschrijven

Dit is het tweede gedeelte van de minor Spaans van 30 ECTS. De twee delen zijn los van elkaar te volgen of je kunt een combinatie maken met één van onze andere taalminoren.

Wanneer je de volledige minor Spaans (30 EC) wil volgen, meld je dan aan via de pagina van de minor Taal en Cultuur (taalkeuze aangeven op de leerovereenkomst). 

De minor Spaans I (15 EC) en Spaans II (15 EC) samen bestaan uit hetzelfde programma als de minor Taal en cultuur Spaans ter waarde van 30 EC. 

 

Leslocatie Eindhoven

De minor Taal en Cultuur vind je op de 3e verdieping van De Witte Dame, Emmasingel 28 in Eindhoven (op enkele minuten loopafstand van het NS-station).