Kies op maat

Inloggen Menu

Minor Frans I

 

Overweeg je om tijdens de afstudeerstage of na je afstuderen naar Frankrijk of een ander Frans sprekend land te gaan? Of, wil je ervoor zorgen dat je je goed kan redden in een steeds verder globaliserende wereld? Kies dan voor de minor Franse Taal en Cultuur.

Tijdens de minor Frans I ontwikkel je je Franse taalvaardigheid zodat je goed uit de voeten kunt in het Frans in je toekomstige beroep. Omdat de taal en de cultuur van een land hand in hand gaan is er ook aandacht voor de cultuur en samenleving van de Franstalige wereld. Na deze minor kan je je heel behoorlijk redden in het Frans en de ontwikkelingen in de Franstalige wereld koppelen aan je opgedane kennis. De minor Frans I bestaat uit vijf modules, vier van deze modules richten zich op de vaardigheden spreken, schrijven, luisteren en lezen. De vijfde module richt zich op de cultuur en samenleving van de Franstalige wereld en een verdieping van je beroepsvaardigheden binnen een Franstalige context.

Leerdoelen

Studenten verbeteren hun Franse taalvaardigheden door actief deel te nemen aan luister-, lees- en spreekopdrachten.

Studenten worden zich bewust van hun taalverwerving door leerstrategieën te ontwikkelen om hun Franse taalvaardigheid te verbeteren.

Studenten verbeteren hun communicatieve effectiviteit door het schrijven van verschillende teksten, door het spreken van Frans in lesactiviteiten en door het luisteren naar diverse opnames en medestudenten.

Studenten worden zich bewust van de verschillende aspecten van grammatica, vocabulaire en stijl die communicatie kunnen beïnvloeden.

Studenten werken aan correctheid van hun Frans door het ontvangen van feedback van medestudenten en docenten en het geven van feedback op het werk van medestudenten.

Aanvullende informatie

Startmomenten voor de Frans I-variant: september &  februari

Leslocatie: Eindhoven

De minor Taal en Cultuur vind je op  de 3e verdieping van De Witte Dame, Emmasingel 28 in Eindhoven. De locatie bevindt zich op tien minuten loopafstand van het NS-station.

Deze mix & matchvariant kun je vervolgen met een 15 ec variant van de volgende talen: Engels, Duits, Spaans of Nederlands.

Ingangseisen

Niveau A2

De propedeuse moet behaald zijn.

Toetsing

De verschillende modules worden afgesloten met zowel schriftelijke als mondelinge toetsen, evenals verschillende soorten schrijfopdrachten.

Rooster

10 weken waarvan 8 * 15 contacturen per week, inclusief coaching en 2 tentamenweken.