Kies op maat

Inloggen Menu

Minor Frans II

 

Overweeg je om tijdens de afstudeerstage of na je afstuderen naar Frankrijk of een ander Frans sprekend land te gaan? Of, wil je ervoor zorgen dat je je goed kan redden in een steeds verder globaliserende wereld? Kies dan voor de minor Franse Taal en Cultuur.

Tijdens de minor Frans II ontwikkel je je Franse taalvaardigheid zodat je heel behoorlijk uit de voeten kunt in het Frans in je toekomstige beroep.

De minor Frans II bestaat uit vijf modules, vier van deze modules richten zich op de vaardigheden spreken, schrijven, luisteren en lezen. De vijfde module richt zich op de cultuur en samenleving van de Engelstalige wereld en een verdieping van je beroepsvaardigheden binnen een Franstalige context.

Leerdoelen

Studenten verbeteren en verdiepen hun Franse taalvaardigheden door actief deel te nemen aan luister-, lees- en spreekopdrachten.

Studenten worden zich bewust van hun taalverwerving door leerstrategieën te ontwikkelen om hun Franse taalvaardigheid te verbeteren.

Studenten verbeteren en verdiepen hun communicatieve effectiviteit door het schrijven van verschillende teksten en door het spreken van Frans in lesactiviteiten.

Studenten leren de verschillende aspecten van grammatica, vocabulaire en stijl toe te passen die communicatie kunnen beïnvloeden in een professionele omgeving.

Studenten werken aan correctheid van hun  door het ontvangen van feedback van medestudenten en docenten en het geven van feedback op het werk van medestudenten.

Ingangseisen

Niveau A2+

De propedeuse moet behaald zijn.

Rooster

10 weken waarvan 8*15 contacturen per week, inclusief coaching en begeleiding bij de verbredingsmodule en 2 tentamenweken

Toetsing

De verschillende modules worden afgesloten met zowel schriftelijke als mondelinge toetsen, evenals verschillende soorten schrijfopdrachten.

Aanvullende informatie

Startmomenten

Periode 2 (november) en periode 4 (april)

Leslocatie: Eindhoven, 3e verdieping van De Witte Dame, Emmasingel 28 in Eindhoven. De locatie bevindt zich op tien minuten loopafstand van het NS-station 

Deze mix & matchvariant kun je laten aansluiten op een eerder gevolgde mix en match variant in één van de volgende talen: Engels, Duits, Spaans, Chinees of Nederlands.