Kies op maat

Inloggen Menu

Smart Industry

Als je slim bent....

Smart Industry

wordt je toekomstproof !

Bedrijven zitten te springen om professionals die nieuwe technologie niet alleen begrijpen, maar ook kunnen toepassen. Dat is precies waar de minor Smart Industry om draait: je verdiept je in een specifiek product of proces in een bedrijf en maakt het 'smart'. Échte innovatie dus.

Technologieën als Robotics, Data Analytics en Machine Learning ontwikkelen zich razendsnel. Op de arbeidsmarkt is dus een grote behoefte aan professionals die weten wat die techniek op kan leveren voor een bedrijf of organisatie. Zowel op commercieel als op maatschappelijk vlak. Na het afronden van deze minor spreek je de taal van de techniek én van de business, zodat je deze twee werelden aan elkaar kunt verbinden. Deze brugfunctie is tegenwoordig cruciaal in elk bedrijf en elke organsatie.

Leer de nieuwste technologieën toepassen

Je leert de nieuwste technologieën kennen, maar nog belangrijker: je leert ze toepassen! Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruiken van een 3D-printer, het programmeren van een robot of het ontwikkelen van een applicatie. 

Leerdoelen

Waar zit jouw uitdaging?

Deze minor daagt jou uit om je op onbekend terrein te begeven. Of je nu business of techniek studeert, je gaat op beide gebieden veel nieuws leren! Je medestudenten komen van allerlei verschillende opleidingen, waarmee je als het ware één team vormt op de weg naar het creëren van een smart oplossing binnen een organisatie.

'Werken aan je professionele netwerk voor later'

Je werkt in deze minor in teams waarvan de teamleden verschillende studie-achtergronden hebben, precies zoals het in praktijk ook gaat. Zo leer je zo breed mogelijk gebruik te maken van elkaars expertise. Leuke bijkomstigheid: je werkt alvast aan je professionele netwerk voor later!

Dit netwerk van bedrijven ontmoet je ook in de eerste zes weken van de minor. In deze weken krijg je workshops die bij en door Ondernemers, Innovators, Architecten, Consultants etc. worden gegeven. Je werkt met casussen die rechtstreeks uit de praktijk komen. Ook weer een kans om nieuwe mensen te ontmoeten. 

Meteen aan de slag!

Aan projecten uit de praktijk is geen gebrek. Er is een flink netwerk van bedrijven en organisaties, die allemaal verder willen met het slim maken van hun organisatie. Ze komen met concrete vraagstukken waarmee je in interdisciplinaire teams aan de slag gaat. Dat wat je hebt geleerd in de workshops kun je na zes weken direct toepassen. Je werkt samen in teams, combineert de kwaliteiten van de verschillende achtergronden en komt tot een positief resultaat bij het smarter maken van de organisatie!

Aanvullende informatie

De minor wordt in Nijmegen gegeven.

Enkele workshops in de 2e periode worden in Arnhem gegeven (3D-printen en solderen). 

Voor meer informatie:

info@han.nl | T (024) 35 30 500 van 09.00 tot 16.30 bereikbaar | www.han.nl

Inschrijven? Goed om te weten!
Bij populaire minoren vindt 3 tot 4 weken na het open gaan van de inschrijvingen een loting plaats áls er op dat moment meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen. Bij de minoren waar nog plaats is, geldt daarna tot aan de sluiting van de inschrijfperiode: zodra een minor vol is, wordt deze gesloten, vol = vol.

Daarnaast geldt dat als het aantal aanmeldingen na drie weken ruim onder de norm ligt; deze minor mogelijk wordt teruggetrokken. Dus heb je interesse, meld je direct aan.

Schrijf je op tijd in!

Let op: Voor HAN studenten geldt dat zij zich, in geval van uitloten of geen doorgang van de eerste keuze NA de periode van besluitvorming (deze duurt ca. 3 weken), kunnen herinschrijven. Dit kan alleen op de dan nog beschikbare minoren die plaatsen vrij hebben.

Ook dan geldt: zodra een minor vol is, wordt deze gesloten, vol = vol.

Een goed overzicht van de HAN minoren kun je vinden in de minoren app! De app is bereikbaar via: http://www.minoren-han.nl/

Ingangseisen

Voorwaarden voor deelname

  • Je hebt/volgt een opleiding aan een technische of economische faculteit (bedrijfseconomisch of -kundig);
  • Je beschikt over 120 of meer EC.

Toetsing

Je krijgt gedurende de minor op verschillende momenten, bijvoorbeeld tijdens de workshop, bedrijfsbezoeken en het project, de gelegenheid om je (ontwikkeling op) competenties te laten zien. In principe is iedere interactie met een activiteit of met betrokkenen (studenten, coaches, opdrachtgevers, etc.) een toetsmoment (continuous assessment). Alhoewel veel taken in teamverband zullen worden uitgevoerd, zal er genoeg aandacht zijn voor individuele prestaties. Via portfolio van (tussen)producten toon je je ontwikkeling op de competenties aan. 

De competenties zijn:

* beschrijft de mate van volwassenheid van een organisatie m.bt. Smart Industry in een business case;

* communiceert op effectieve wijze zijn bevindingen naar verschillende doelgroepen; werkt actief aan zijn professionele ontwikkeling;

* vertaalt een praktijkcasus naar een onderzoeksplan, voert deze uit en evalueert de kwaliteit van uitvoering;

* past nieuwe technologieën op het gebied van web, data cloud en AI toe op een praktijkcasus;

* past nieuwe technologieën op het gebied van IoT, Robotica en 3D-printen toe op een praktijkcasus;

* plaatst de casus in een business context;

* ontwerpt bedrijfsprocessen volgens Smart Industry criteria, beschrijft de implicaties voor het gehele business model en voor de positie van de organisatie keten;

* ontwikkelt een prototype van de oplossing(srichting);

* draagt vanuit verschillende rollen bij aan het succes van een projectteam, communiceert op effectieve wijze met alle betrokkenen;

* draagt actief bij aan een optimale werksfeer binnen en buiten zijn team, ontwikkelt een professioneel netwerk

Literatuur

Er zal zoveel mogelijk worden gewerkt met open-source documentatie gewerkt worden. 

Rooster

In de 1e zes weken zijn er per week 4 workshops (soms bij een bedrijf) verspreid over 2-3 dagen. Vervolgens werk je 12 weken lang aan het project en is er 1 dag per week begeleiding en/of een workshop. 

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan hier voor meer informatie. Hier vind je ook de contactgegevens van de minorcoördinator. Neem gerust contact met haar op bij vragen of twijfels via marielle.seegers@han.nl of 06 4555 4629