Kies op maat

Inloggen Menu

Innovatief ondernemen

Een bedrijf veranderen of een startup in 20 weken? Ja, dat kan!

Beschrijving programma:

In de minor Innovatief ondernemen ga je met je eigen idee of in opdracht van een bedrijf een business-concept ontwikkelen. Na 10 weken lever je een business-ontwerp op, waarna je gedurende de daarop volgende 10 weken gaat onderzoeken of dit aansluit bij de organisatie én hoe je dit business-ontwerp gaat financieren (financieringsplan). Je maakt prognoses, zorgt voor de juiste financieringsconstructie en je zorgt dat je (financierings-) partners betrokken worden en blijven.  Business innovaters, marketeers, sales- en financiële experts geven advies en verzorgen colleges en trainingen. Studenten verzorgen seminars om onderwerpen verder uit te diepen.

 

 

Leerdoelen

Na het volgen van deze minor heb je meer inzicht in ondernemerschap. Je weet wat jouw persoonlijke sterktes zijn en hoe je die kunt inzetten. Je kunt je ideeën uitwerken in businessplannen en passende verdienmodellen daarbij ontwikkelen. Verder ben je in staat om een product of dienst te verkopen. Je hebt kennis van en inzicht in verschillende innovatietechnieken, financieringsmodellen en financieel en strategisch management.

Ingangseisen

Basiskennis van bedrijfseconomie, marketing en bedrijfskunde is een pré.

Literatuur

Inleiding Sales;  

Ontdek je sterke punten 2.0;  

Waardepropositie ontwerp; 

Business Model Generatie;  

MKB Advieswijzer;  

Strategisch management in het MKB 

Rooster

De minor duurt 20 weken met een studiebelasting van 40 uur per week. Gemiddeld drie dagdelen per week wordt je verwacht in Venlo voor lessen, seminars, workshops en  discussie- en reflectiemomenten. Je werkt zelfstandig aan je eigen businessplan of dat van een bedrijf. Daarnaast werk je in kleine groepen samen om van elkaar te leren en om elkaar verder te helpen. Het delen en vergroten van je (business) netwerk is een belangrijk uitgangspunt.

Toetsing

De toetsing bestaat uit een businessplan, een verkoopassessment en het uitvoeren en bijwonen van seminars, passend bij de thema's Ondernemen, Innoveren en Sales. Een Dragons' Den waar je je businessplan voorlegt aan ondernemers is een vast onderdeel van de minor, evenals de Elevator Pitch bij Villa Flora. Je financiële kennis wordt getoetst met een individueel financieel plan, een mondeling assessment en de gevolgde en zelfgeorganiseerde seminars.

Aanvullende informatie

Deze minor van 30 ECTS bestaat uit twee minors die ook los te kiezen zijn; namelijk Ondernemen & Innoveren + Ondernemen & Financiën.