Kies op maat

Inloggen Menu

Ondernemen & Innoveren

Hoe ontwerp je producten en diensten tot een concept dat je klanten echt willen? Hoe test je je concept ? En hoe verkoop je je concept vervolgens aan je klanten? Dit is in het kort waar de minor Ondernemen & Innoveren over gaat.

Om voor de verandering eens achteraan te beginnen: Aan het einde van deze minor heb je een product of service op maat voor een klantengroep ontwikkeld. Om daar te komen ontwerp je een aantal prototypes met bijbehorende business modellen waarmee je een klantenprobleem oplost. Je test je prototype/business model met die klanten en je maakt de juiste keuze om met één product of service verder te gaan. In de minor Ondernemen & Innoveren (O&I) ontwikkel je een netwerk, een business concept, werk je aan vaardigheden zoals innovatie, ondernemen, samenwerken en sales. Verder ontwikkel je je leiderschapskwaliteiten om mensen mee te nemen in jouw enthousiasme. De wereld verandert elke dag. O&I daagt je uit om je skills en persoonlijk leiderschap op topniveau te ontwikkelen, je teamgenoten vooruit te helpen en zowel inhoudelijk áls op de persoon te adviseren. Je doet dit op zo’n inspirerende manier wijze dat de snel veranderende wereld om ons heen weer een stapje verder wordt gebracht.

Leerdoelen

Na het volgen van deze minor heb je meer inzicht in ondernemerschap. Weet je wat jouw persoonlijke sterktes zijn en hoe je die kunt inzetten. Je kunt je ideeën uitwerken in businessplannen en passende verdienmodellen daarbij ontwikkelen en een markt in kaart brengen en systematisch analyseren. Verder ben je in staat om een product of dienst te verkopen. Je hebt kennis van en inzicht in verschillende innovatietechnieken en business modellen.

Ingangseisen

Basiskennis van marketing en bedrijfskunde is een pré.

Literatuur

​​Inleiding Sales;  
Ontdek je sterke punten 2.0;  
Waardepropositie ontwerp;  
Business Model Generatie​ 

Rooster

De minor duurt 10 weken met een studiebelasting van 40 uur per week. Gemiddeld drie dagdelen per week wordt je verwacht in Venlo voor lessen, seminars, workshops en  discussie- en reflectiemomenten. Je werkt zelfstandig aan je eigen ideeën of aan een opdracht van een bedrijf. Daarnaast werk je in kleine groepen samen om van elkaar te leren en om elkaar verder te helpen. Het delen en vergroten van je (business) netwerk is een belangrijk uitgangspunt.

Toetsing

De toetsing bestaat uit een businessplan, een verkoopassessment en het uitvoeren en bijwonen van seminars, passend bij de thema's Ondernemen, Innoveren en Sales. Een Dragons' Den waar je je businessplan voorlegt aan ondernemers is een vast onderdeel van de minor, evenals de Elevator Pitch bij Villa Flora.

Aanvullende informatie

Deze minor sluit goed aan bij de minor Ondernemen & Financiën, MN4427 omdat je verder kunt met je businessplan als je dat zou willen. De 15 credit minors Ondernemen & Innoveren en Ondernemen & Financiën vormen samen de minor Innovatief Ondernemen (MN4425), deze minor heeft een omvang van 30 ECTS.