Kies op maat

Inloggen Menu

De Noorderlingen - TopProgramma Ondernemerschap

Major ambition

Ben jij student met je eigen bedrijf? Dan zoeken we jou! De Noorderlingen is een minor voor ambitieuze studenten met een eigen onderneming. 5 maanden lang écht werken aan je bedrijf of business idee onder begeleiding van professionals. Met Inspirerende sprekers, bijzondere workshops, bedrijfsbezoeken, je eigen business coach én toegang tot een enorm netwerk van partners krijgen De Noorderlingen een stevige duw in de rug op weg naar succes! Vragen over financiering, communicatie, of een juridisch vraagstuk waarmee je zit? Partners als Deloitte, Trip Advocaten, Rabobank en RTV Noord helpen je op weg met hun expertise.

Major impact

Ga jij het verschil maken met je bedrijf? Breng jij jou idee naar een miljoenen business?
We zoeken studenten met passie en ambitie, die uit zichzelf harder gaan lopen voor wat ze willen bereiken: Een eigen bedrijf bouwen. Je bént al aan het ondernemen, hebt misschien al betalende klanten óf hebt een knaller van een idee waar je NU mee kan starten! Jij gaat IMPACT maken!

Major steps

De Noorderlingen heeft vele succesvolle alumni en is dé springplank om je bedrijf én jezelf als ondernemer te ontwikkelen. Geen kleine stapjes, maar grote sprongen! Een selecte groep studenten zal worden onderworpen aan een strenge selectieprocedure en zullen zich in september met trots ‘Nieuwe helden van het Noorden’ mogen noemen! Ben jij klaar voor de next major step?

De Noorderlingen is:

 • Groeien met je bedrijf
 • Coaching door een ervaren ondernemer
 • Geen colleges maar bedrijfsbezoeken en workshops
 • Professioneel advies van experts
 • Een halfjaar lang écht ondernemen!

 

Nieuwsgierig geworden naar De Noorderlingen? Geef je op voor ons programma of kijk op onze website www.de-noorderlingen.nl of stuur een mail naar info@de-noorderlingen.nl. je volgt ons ook via facebook: De Noorderlingen the Minor for Major

Leerdoelen

De student verwerft zowel competenties op gebied van persoonlijke ontwikkeling als bedrijfsontwikkeling. Alle competenties zijn op eindniveau.

Ingangseisen

Het programma is alleen geschikt voor ambitieuze en gemotiveerde deelnemers die een vernieuwend en potentieel schaalbaar ondernemersconcept hebben. Om de kwaliteit van het programma en de deelnemers te waarborgen, wordt er selectie aan de poort toegepast.

Onze kernwaardes zijn; Positief, trots, ambitieus, uitdagend, innovatief en duurzaam. Herken jij jezelf in deze eigenschappen en heb jij een geweldig start up idee? Geef je dan op voor De Noorderlingen.

De Noorderlingen is een samenwerking tussen de NHL Stenden Hogeschool en Hanzehogeschool Groningen.

Literatuur

Geen.

Rooster

Iedere dinsdag en woensdag van 9:00 - 17:00. We wisselen tussen locaties in Groningen en Leeuwarden.

Toetsing

Schriftelijk tentamens middels een portfolio en mondeling tentamens middels presentaties en gesprekken.

 • De student optimaliseert zijn businessmodel door het toepassen van de methodiek van het Lean Canvas. Door het doen van korte onderzoeken via zogenaamde testcards valideert de student zijn aannames.

 • De student ontwikkelt zijn ondernemende gedrag door het inzetten van de principes van effectuation.

 • De student ontwikkelt zelfinzicht door het doen van de actiontype test en komt op basis van reflectie tot concrete acties voor zijn of haar ontwikkeling als professioneel ondernemer.

 • De student past een ontwerpgerichte benadering toe bij het ontwikkelen van zijn businessmodel. Hij of zij past de methode van design thinking toe op zijn eigen product / dienst en onderneming.

 • De student reflecteert actief door minimaal 3 x per week een recap te schrijven over de voortgang van zijn of haar businessmodel de ontwikkeling als ondernemende professional.

 • De student heeft een duidelijk beeld van de financials van zijn onderneming nu en in de toekomst.
 • De student heeft kennis van de markt waarin hij of zij onderneemt en positioneert zichzelf ten opzichte van ondernemingen in dezelfde markt.

Aanvullende informatie

Meer informatie is te vinden op onze website www.de-noorderlingen.nl onze Facebookpagina De Noorderlingen De Minor for Major of via email: info@de-noorderlingen.nl Telefonisch zijn wij bereikbaar op 0643446657 (Anna Vellinga).