Kies op maat

Inloggen Menu

Optimaliseren van een Digital Experience

Algemeen doel van de minor: Het verbeteren van een online aanwezigheid van

een organisatie (zoals een website of app) op basis van doelstellingen en databronnen die inzicht geven in de huidige prestaties.

Elk bedrijf wil dat hun website effectief is en de doelen behaalt waarvoor deze is gemaakt. In de praktijk blijkt echter vaak dat websites niet optimaal presteren en verbeterd moeten worden. Maar wat moet er precies worden aangepast zodat gebruikers klikken zoals het bedrijf bedacht had, iets kopen, een aanvraag doen of verder lezen? En hoe stimuleren we de gebruikerservaring? Dit wordt bepaald aan de hand van (kwantitatieve) data, bijvoorbeeld uit Google Analytics. We gebruiken het klikgedrag van gebruikers om vast te stellen waarin websites beter kunnen gaan presteren. Je moet dan wel weten hoe je met deze gegevens om gaat, hoe je ze moet interpreteren en hoe je conclusies kunt trekken die valide zijn. Daarmee ontwerpen we verbetervoorstellen voor de organisatie(s) waar we mee samenwerken. Want we werken met echte, real- time gegevens.

Deze minor leert je:

  • Op een specifieke manier te kijken naar het functioneren van
  • Bestaande en verkregen data te interpreteren en te analyseren;
  • Te bepalen welke aanpassingen nodig zijn voor de website;
  • Zelfstandig een optimalisatie/verbetering van een website toe te

Je bent na afloop in staat verbetervoorstellen te doen op basis van data. Je bent daarmee een ‘data driven designer’.

Leerdoelen

Wanneer je deze minor hebt afgerond kan je:

- De fasering en activiteiten binnen een optimalisatieproces voor een online aanwezigheid herkennen, benoemen en uitvoeren met betrekking tot het design.

- Een systeem opzetten waarmee de optimalisatie-adviezen gevalideerd kunnen worden.

- Een ingewikkeld optimalisatieproces zelfstandig uitvoeren voor een externe opdrachtgever.

Ingangseisen

Wanneer er een interesse is in design, communicatie en marketing, kan de minor worden gevolgd.

Doelgroep

Deze minor is interessant voor studenten met een achtergrond in design, communicatie en marketing. Voor studenten met een data-gerichte opleiding is deze minor niet geschikt.

Literatuur

Reader ‘Succes met de website’.

Rooster

Werkvormen: Projectbegeleiding en werkcolleges. Tijdens de contacturen is er een intensieve interactie, doordat er feedback wordt gegeven op ingeleverde opdrachten en er gezamenlijk de geleerde theorie wordt besproken en toegepast. Tussen de contacturen wordt verwacht dat er minimaal twee studiedagen wordt gewerkt aan opdrachten, theorievorming en voorbereiding.

Contacturen per week

Totaal is het aantal contacturen 160. Dat komt neer op gemiddeld 8 contacturen per week. Doordat er halverwege de minor twee weken zijn waarin wordt gewerkt aan een advies voor een opdrachtgever en aan het eind van de minor drie weken gewerkt wordt aan een eindopdracht varieert het aantal uren per week.

Toetsing

Tijdens de minor wordt een dossier opgebouwd met opdrachten. Het dossier bestaat uit opdrachten die met voldaan moeten worden afgetekend en twee opdrachten die met een cijfer worden beoordeeld: een optimalisatie-opdracht en een eindopdracht dat een advies is voor een bekende externe organisatie.

Het resultaat van het dossier is gebaseerd op de resultaten van twee opdrachten die met een cijfer worden beoordeeld, waarbij het volgende geldt:

  • De optimalisatieopdracht telt voor 30% mee;
  • De eindopdracht telt voor 70% mee en moet minimaal een resultaat 5,5

De beoordeling van het dossier moet minimaal een 5,5 zijn.

Aanvullende informatie

Binnen de minor wordt er samengewerkt met meerdere organisaties (een bekende grote organisatie en enkele kleinere organisaties).